Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Αρνητική εξέλιξη όσα εξασφάλισε η Τουρκία στη σύνοδο ΝΑΤΟ

Offsite Team -
29.06.2022 - 16:32

ΔΗΚΟ: Αρνητική εξέλιξη όσα εξασφάλισε η Τουρκία στη σύνοδο ΝΑΤΟ

ΔΗΚΟ: Η Ελεγκτική επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας για τον ΟΚΥπΥ
Η Τουρκία πήρε ότι ήθελε όχι μόνο στα θέματα τρομοκρατίας αλλά και στον επιδιωκόμενο ρόλο που μεθοδεύει να έχει

Τα ανταλλάγματα τα οποία εξασφάλισε η Τουρκία προκειμένου να άρει τις αντιρρήσεις της στην ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, συνιστούν μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα και την Κύπρο αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ.

Όπως σημειώνει με τις «ευλογίες» του ΓΓ του ΝΑΤΟ,  η Τουρκία πήρε ότι ήθελε όχι μόνο στα θέματα τρομοκρατίας αλλά και στον επιδιωκόμενο ρόλο που μεθοδεύει να έχει, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Παράλληλα αναφέρει ότι αντί η Τουρκία να τιμωρείται για την επιθετική και επεκτατική της πολιτική, για τις απανωτές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, για την πολεμική της ρητορική και την αποσταθεροποίηση που μονίμως προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή, δυστυχώς επιβραβεύεται. 

>>> Διαβάστε επίσης: Το αντάλλαγμα Τουρκίας για ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η συμφωνία που εξασφάλισε η τουρκική διπλωματία με τις κυβερνήσεις της Φιλανδίας και της Σουηδίας, υπονομεύει την ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία. 

>>> Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν τελικά F-16 στην Άγκυρα

«Η εξέλιξη αυτή απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη διεθνή κοινότητα από τη σωστή αντιμετώπιση των εθνικών μας ζητημάτων που αφορούν τις τουρκικές αμφισβητήσεις στο Aιγαίο και το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Ο κύριος υπαίτιος των προβλημάτων και ταραχοποιός είναι η Τουρκία γι’ αυτό απαιτείται πλήρης συντονισμός και μια ενιαία διεκδικητική στρατηγική μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα και επεκτατικότητα που αναμένεται να κλιμακωθεί περαιτέρω» καταλήγει το ΔΗΚΟ.

Home