Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: «Επιβάλλεται η λήψη μέτρων για περιορισμό της πανδημίας»

Offsite Team -
02.12.2021

ΔΗΚΟ: «Επιβάλλεται η λήψη μέτρων για περιορισμό της πανδημίας»

Η δυνατότητα ελέγχου και περιορισμού της πανδημίας με λήψη μέτρων

Τα δυο Νομοσχέδια, με τα οποία η Κυβέρνηση επιχειρεί να λάβει νομοθετική εξουσιοδότηση, έτσι ώστε το Υπουργείο Υγείας, να αποφασίζει και να λαμβάνει μέτρα περιορισμού των συνταγματικών και θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, εν καιρώ έκτακτων αναγκών, χωρίς την οποιαδήποτε σύμπραξη της Βουλής, μελέτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας .

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρόκειται για δυο πολύ σημαντικά νομοσχέδια, μέσα από το οποία θα πρέπει να διατηρηθούν οι ισορροπίες, που το Σύνταγμά και οι θεσμοί του κράτους προβλέπουν. 

Να δοθεί δηλαδή η δυνατότητα ελέγχου και περιορισμού της πανδημίας με λήψη μέτρων, αλλά να αποφύγουμε στο μέγιστο βαθμό τη συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι γεγονός ότι την περίοδο που πέρασε, με την εξάπλωση της πανδημίας λειτούργησαν μέτρα στη βάση του περί Λοιμοκάθαρσης, ενός απηρχαιωμένου νόμου, στον οποίο οικοδομήθηκε η νομοθετική εξουσιοδότηση για την λήψη των ισχυόντων μέτρων.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Είναι η άποψη μας λοιπόν ότι οι όποιοι περιορισμοί τίθενται από την κυβέρνηση θα πρέπει να έχουν τη σύμπραξη-συνδρομή των τριών Εξουσιών του κράτους (νομοθετική-

εκτελεστική-δικαστική). Παράλληλα το Νομοσχέδιο ως κατατέθηκε παρουσιάζει κενά τα οποία στο πλαίσιο της συζήτησης, θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι κάλυψης τους.  

 

 

 

Home