Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ για λίστα Γιωρκάτζη: Για εμάς το θέμα ΔΕΝ θεωρείται λήξαν

Offsite Team -
01.09.2020

ΔΗΚΟ για λίστα Γιωρκάτζη: Για εμάς το θέμα ΔΕΝ θεωρείται λήξαν

Thumbnail

Το ΔΗΚΟ, μέσα από ανακοίνωσή του για την λίστα Γιωρκάτζη αναφέρε πως το θέμα σίγουρα ΔΕΝ θεωρείται λήξαν και πως θέλουν να δημοσιοποιηθεί.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Όσοι ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής για την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, το έπραξαν επειδή θεώρησαν πως δεν υπήρχε κάποιο νομικό κώλυμα αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας.  Αυτή ήταν και είναι η θέση του ΔΗΚΟ.

Όσοι από την άλλη ψήφισαν υπέρ της αναπομπής του ΠτΔ, θεωρούμε πως το έπραξαν,  επειδή πείστηκαν πως η απόφαση της Βουλής δεν υπόκειται στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας.

Επομένως και στις δυο περιπτώσεις, όσοι ψήφισαν υπέρ της δημοσιοποίησης και όσοι ψήφισαν υπέρ της αναπομπής, θεωρούν πως δεν υπάρχει οποιοσδήποτε νομικό κώλυμα για την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας.

Αυτή ήταν και η άποψη της πλειοψηφίας των κομμάτων όπως αυτή εκφράστηκε σήμερα στην αρμόδια ad hoc επιτροπή της Βουλής.

Το πιο σωστό λοιπόν θα ήταν να εκπροσωπήσει τη Βουλή για αυτό το σκοπό, ο Πρόεδρος της Βουλής, ως ο αρμόδιος αντιπρόσωπος του Σώματος με βάση το Σύνταγμα. 

Αν ο ΠτΒ αρνείται να το πράξει, τότε εναλλακτικά η Ολομέλεια της Βουλής μπορεί με ειδική απόφαση της να διορίσει κάποιον άλλο εκπρόσωπο του Σώματος, για να δώσει τη λίστα στη δημοσιότητα.

Το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να συζητήσει ποιος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος της Βουλής για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της άρνησης του ΠτΒ και να προχωρήσουμε στην άμεση δημοσιοποίηση της λίστας.

Για εμάς το θέμα σίγουρα ΔΕΝ θεωρείται λήξαν.  

 

Home