Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Χωρίς τέλος το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων

Offsite Team -
27.11.2020 - 18:33

ΔΗΚΟ: Χωρίς τέλος το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων

Thumbnail
Eάν η κυβέρνηση δεν δώσει αντίγραφα των φακέλων πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική, το ΔΗΚΟ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό

Τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από τον έλεγχο παραχώρησης κυπριακής υπηκοότητας σε στελέχη εταιρειών που περιλαμβάνονται στη σχετική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα 27/11/2020, είναι εκ πρώτης όψεως, άκρως ανησυχητικά αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Γενικός Ελεγκτής διαπιστώνει νέα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και εντοπίζει και νέα ζητήματα που χρήζουν ακόμη και ποινικής διερεύνησης. 

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θα μελετήσουμε αναλυτικά το περιεχόμενο της νέας έκθεσης. 

Την ίδια ώρα όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι τα όσα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, 

Σημειώνεται πως παρά τις καθημερινές διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με την διαπλοκή και διαφθορά της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ στις πολιτογραφήσεις, η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει να μην της δίνει πρόσβαση στο σύνολο των φακέλων των πολιτογραφήσεων. 

Εμείς με συνέπεια απαιτούμε αυτό που απαιτεί η κοινωνία των πολιτών: έλεγχο, διαφάνεια, κάθαρση.

Και εμμένουμε στη θέση μας ότι εάν η κυβέρνηση δεν δώσει αντίγραφα των φακέλων πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία, το ΔΗΚΟ θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Home