Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Η κυπριακή ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ

Offsite Team -
09.08.2022 - 19:11

ΔΗΚΟ: Η κυπριακή ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ

ΔΗΚΟ: Χαιρετίζει τη συμμετοχή της Κύπρου στο East Med Corridor
Αποθρασύνθηκαν οι πειρατές τις Μεσογείου, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ για το Αμπντουλαχαμίντ Χαν

Στη σκιά και του απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντουλαχαμίντ Χαν», η τουρκική συμπεριφορά, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την αποθράσυνση των «πειρατών της Μεσογείου», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα.

>>> Νavtex Τουρκίας: Μέχρι τις 7/10 στο Γιορουκλέρ 1 το Αμπτουλχαμίτ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μηνύματα πως ουδεμία πρόθεση έχει να παραιτηθεί από τις παράνομες διεκδικήσεις του εντός της ελληνικής και εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ εκτοξεύει ωμές απειλές ενώ ο εγκάθετος τους στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, μιλά για δήθεν δικαιώματα του ψευδοκράτους σε κάθε μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η Τουρκία επιμένει στην πολεμική ρητορική, στην επιθετική πρακτική και την επίδειξη ισχύος αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον κύριο υπαίτιο αποσταθεροποίησης και έντασης στην περιοχή. Άλλωστε η προκλητική, επιθετική και επεκτατική της συμπεριφορά, αποτελεί πάγια της τακτική, αναφέρει η ανακοίνωση. 

Όσον αφορά για το ποιο βαθμό έντασης και ποια τετελεσμένα, επιδιώκει ο Ερντογάν στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, το ΔΗΚΟ στην ανακοίνωση του αναφέρει πως το αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως διασαφηνιστούν και από την πορεία που θα ακολουθήσει το νέο τουρκικό γεωτρύπανο.

>>> Εκτός κυπριακής ΑΟΖ η πρώτη γεώτρηση του Αμπντουλχαμίτ Χάν

Επίσης τονίζει ότι Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτουν να αξιοποιηθούν με στόχο τον εξαναγκασμό της Τουρκίας να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να εγκαταλείψει την αναθεωρητική της πολιτική. 

Η κυπριακή ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Δυστυχώς, έχει φανεί για ακόμη μια φορά, ότι ο περιορισμός των Ευρωπαίων Εταίρων σε φραστικές καταδίκες της πειρατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας όσο έντονες και αν είναι, δεν είναι αρκετές για αποτρέψουν τις τουρκικές επιδιώξεις. Η πολιτική των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.  

Home