ΔΗΚΟ: Η μάχη του κορωνοϊού χάθηκε εξαιτίας κυβερνητικών χειρισμών

ΔΗΚΟ: Η μάχη του κορωνοϊού χάθηκε εξαιτίας κυβερνητικών χειρισμών

Το μήνυμα του ΔΗΚΟ για την παγκόσμια ημέρα Υγείας

Ανακοίνωση σχετικά με την Παγκόσμια ήμερα Υγείας εξέδωσε το Δημοκρατικό Κόμμα, όπου συγχαίρει του επαγγελματίες υγείας για τον υπερβάλλοντα ζήλο, ενώ παράλληλα επικρίνει του χειρισμούς της Κυβέρνησης στο κομμάτι της Πανδημίας.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει ότι δυστυχώς η μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού χάθηκε εξαιτίας κυβερνητικών χειρισμών που εκ του αποτελέσματος, κρίνονται αναποτελεσματικοί και πρόχειροι.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά καλούμαστε να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μιας παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας. Ιδιαίτερα σήμερα, όπως άλλωστε και κάθε μέρα, είμαστε ευγνώμονες σε εσάς που για περισσότερο από ένα χρόνο εργάζεστε νυχθημερόν, προκειμένου να είμαστε εμείς ασφαλείς.

Προς τους επαγγελματίες υγείας, ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και φροντιστές υγείας που συνεχίζουν άοκνα να επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο, εκφράζουμε ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Προς τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν το σκληρό πρόσωπο του νέου κορωνοϊού, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας.

Δυστυχώς η μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού χάθηκε εξαιτίας κυβερνητικών χειρισμών που εκ του αποτελέσματος, κρίνονται αναποτελεσματικοί και πρόχειροι. Η κυβέρνηση όφειλε να αποκομίσει και να αξιοποιήσει τη γνώση και την εμπειρία των τελευταίων 13 μηνών από την εκδήλωση της πανδημίας, για να μπορέσει να προστατεύσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δημόσια υγεία και να περιορίσει τη διασπορά.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στέλνουμε επίσης το μήνυμα ότι η πρόσβαση ΟΛΩΝ των πολιτών σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και σύγχρονη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρέπει να είναι ισότιμη, χωρίς διακρίσεις.

Είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που επικεντρωνόμαστε στα προβλήματα του τομέα για να προτείνουμε λύσεις. Ιδιαίτερα στα προβλήματα του συστήματος υγείας, διότι το ΓΕΣΥ πέραν τον λαθών και της κακής διαχείρισης που το θέτουν σε κίνδυνο, προστέθηκε και το βάρος μιας πρωτόγνωρης κατάστασης που επέφερε η εξάπλωση της πανδημίας.»

Παράλληλα με δεύτερη ανακοίνωση το ΔΗΚΟ επικρίνει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Πύλη εμβολισμού.

Αυτούσια:

«Είναι απαράδεκτο ένα χρόνο μετά την πανδημία η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να μην έχει καταφέρει να λειτουργήσει μία διαδικτυακή πύλη εμβολιασμού η οποία να μην πέφτει από την «αυξημένη ζήτηση».

Είναι εξίσου απαράδεκτο να καταρρέει ταυτόχρονα όλο το ψηφιακό σύστημα του ΓΕΣΥ,  παραλύοντας την εξυπηρέτηση ασθενών τόσο από γιατρούς όσο και από φαρμακεία.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και η ασύγγνωστη μετριότητα της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ ταλαιπωρεί ασθενείς και το προσωπικό του όλου συστήματος.

Η «αυξημένη ζήτηση» δεν είναι η αιτία.

Η πραγματική αιτία είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε προβλέψιμες ανάγκες.

Η «μεγάλη ζήτηση» είναι ένα προβλέψιμο στοιχείο το οποίο σε κράτη τα οποία λειτουργούν σωστά, οι αρμόδιοι θα το ελάμβαναν υπόψη ώστε τεχνικά να εγκαταστήσουν και να εφαρμόσουν ένα σύστημα το οποίο να λειτουργεί.

Αλήθεια, σε άλλες χώρες που έχουν εκατομμύρια πληθυσμό τι έχουν κάνει;»

Home