ΔΗΚΟ: Η οικονομική κρίση έχει όνομα και λέγεται «κυβέρνηση ΔΗΣΥ»

ΔΗΚΟ: Η οικονομική κρίση έχει όνομα και λέγεται «κυβέρνηση ΔΗΣΥ»

Η Κυβέρνηση απέτυχε να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία στη διάρκεια πανδημίας λέει το ΔΗΚΟ

Τα πυρά του προς την Κυβέρνηση εξαπέλυσε για άλλη μια φορά το Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτή την φορά το ΔΗΚΟ κατακρίνει την Κυβέρνηση για την οικονομία και την απώλεια εισοδημάτων.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Χρίστος Ροδιάς, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat «η Κύπρος είναι στη 2η χειρότερη θέση στην ΕΕ σε σχέση με την απώλεια εισοδημάτων».

Η οικονομική κρίση έχει όνομα και λέγεται «κυβέρνηση ΔΗΣΥ», προσθέτει ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ.

Παράλληλα σημειώνει πως «η κυβέρνηση απέτυχε να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία στη διάρκεια πανδημίας. Το ΔΗΚΟ καλεί για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προτάσεις που εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει». 

Αυτούσια η δήλωση του Χρίστου Ροδιά

Στα στοιχεία της Eurostat που φέρουν την Κύπρο στη 2 χειρότερη θέση στην Ε.Ε. σε σχέση με την απώλεια εισοδημάτων, προστίθενται και τα αποτελέσματα έρευνας της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών & Ποιότητας Ζωής που επιβεβαιώνουν τη θλιβερή πραγματικότητα στην οποία μας έχει οδηγήσει η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία: 

  • Ένα στα δύο νοικοκυριά έχει υποστεί μείωση εισοδήματος
  • Το 30% των νοικοκυριών «μόλις που τα καταφέρνει με το εισόδημα του» ενώ αυξήθηκε στο 12% το ποσοστό που «αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης».
  • Ένας στους δυο ανησυχεί για την ιατρική του φροντίδα ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες αν θα έχουν δουλειά, αν θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και αν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του νοικοκυριού. 

Η οικονομική κρίση έχει όνομα και λέγεται «κυβέρνηση ΔΗΣΥ». 

Μας έλεγαν ότι έχουν «Σχέδιο Β». Όχι μόνο δεν είχαν, αλλά έκαναν τα πράγματα χειρότερα. Η κυβέρνηση απέτυχε να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία στη διάρκεια πανδημίας. 

Το ΔΗΚΟ καλεί για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προτάσεις που εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει. 

Το προεκλογικό αφήγημα του ΔΗΣΥ περί αποτελεσματικής διαχείρισης, καταρρίπτεται.  

Ο περιορισμός στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, είχε και εξακολουθεί να έχει, βαρύτατο κόστος για τους πολίτες.

Home