Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Η Τηλλυρία σύμβολο γενναιότητας για ελληνισμό της Κύπρου

Offsite Team -
07.08.2022 - 14:38

ΔΗΚΟ: Η Τηλλυρία σύμβολο γενναιότητας για ελληνισμό της Κύπρου

Thumbnail
Οι στόχοι της Τουρκίας παραμένουν αναλλοίωτοι και τα διδάγματα της ιστορίας επίκαιρα υπογραμμίζει το ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα, αποτίνει φόρο τιμής τους ηρωικούς πεσόντες, εθνοφρουρούς και πολίτες, που έδωσαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία, πριν από 58 χρόνια κατά τους τουρκικούς άνανδρους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ σημειώνει πως «η τουρκική αεροπορική επιδρομή και οι τουρκικές θηριωδίες κατά αμάχων σκόρπισαν τον τρόμο, την οδύνη και την καταστροφή, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν το σθένος και την αγωνιστικότητα των Ελληνοκυπρίων. Η νικηφόρα αντίσταση των εθνοφρουρών, απέτρεψε τα σχέδια της Τουρκίας».

«Η Τηλλυρία αποτέλεσε στρατηγικής σημασίας στόχο για την Τουρκία. Τον Αύγουστο του 1964, παρά την σφοδρότητα της επίθεσης της, δεν βρήκε καμία κερκόπορτα ανοιχτή. Τα σχέδια της απέτυχαν και η Τηλλυρία έγινε σύμβολο γενναιότητας για τον ελληνισμό της Κύπρου».

Παράλληλα τονίζει ότι «από τότε η Τουρκία εξακολουθεί να επιδιώκει την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποτελεί την πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας».

Ταυτόχρονα υποστηρίζει πως «η απελευθέρωση και η λύση του Κυπριακού πρέπει να περνούν μέσα από τη θωράκιση, την προάσπιση και τη διασφάλιση της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Καταληκτικά το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι «συνεχίζοντας αυτό τον αγώνα, τιμούμε με τον καλύτερο τρόπο, την ηρωική θυσία των νεκρών της Τηλλυρίας. Οι στόχοι της Τουρκίας παραμένουν αναλλοίωτοι και τα διδάγματα της ιστορίας επίκαιρα».

Home