ΔΗΚΟ: Κωδικός «Αναστασία» στην τελική ευθεία για την κάλπη

ΔΗΚΟ: Κωδικός «Αναστασία» στην τελική ευθεία για την κάλπη

Η Offsite αποκαλύπτει...

Στο σύγγραμμά του «Η Τέχνη του Πολέμου», ο Κινέζος αξιωματικός, συγγραφέας και φιλόσοφος, Σουν Τζου, εκθειάζει την αξία του αιφνιδιασμού των αντιπάλων ως υπέρτατου «όπλου» το οποίο οδηγεί σε ταχεία και αποτελεσματική νίκη.

Η Offsite δεν πήρε απάντηση όταν ρώτησε υψηλόβαθμο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος αν στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή διαβάζουν Σουν Τζου.

Το ίδιο στέλεχος, όμως, επιβεβαίωσε την πληροφορία μας για την κίνηση-ματ που θα ανακοινώσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα το ΔΗΚΟ και ακούει στο όνομα «Αναστασία Παπαδοπούλου».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Offsite, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 30ης Μαΐου, η κυρία Παπαδοπούλου αναλαμβάνει το εξαιρετικά κρίσιμο πόστο της υπεύθυνης προγράμματος του ΔΗΚΟ και προορίζεται να σηκώσει σημαντικό βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής του Κόμματος.

«Τώρα, έχεις Φωνή»

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανατρέπει τα μέχρι στιγμής προεκλογικά δεδομένα, ακριβώς γιατί η προσωπικότητα της Αναστασίας Παπαδοπούλου ξεπερνά πολύ τα όρια ενός κομματικού στελέχους και «μιλά» στο σύνολο της κυπριακής κοινωνίας. Ολος ο κόσμος γνωρίζει -και αναγνωρίζει- τη νέα υπεύθυνη προγράμματος του ΔΗΚΟ για την εκτεταμένη κοινωνική δραστηριότητα που αναπτύσσει σταθερά, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της προστασίας των παιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 -επί κυβέρνησης ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη- διορίστηκε από το Υπουργικό Συµβούλιο ως Σύµβουλος της Ad Hoc Υπουργικής Επιτροπής για την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για την καταπολέµηση της σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκµετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας. Σήμερα, είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής «Φωνή», το οποίο έχει την ευθύνη να συντονίζει όλες τις σχετικές ενέργειες. Με το σύνθημα «Τώρα Εχεις Φωνή», ενημερώνει εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να αναγνωρίζουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, να προχωρούν σε καταγγελία, καθώς παράλληλα δημιουργεί συνθήκες πρόληψης και θεραπείας.

Η ίδια είναι, επίσης, µέλος του Ανώτατου Συµβουλευτικού Συµβουλίου του «Hope For Children» UNCRC Policy Center.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους της Δημοκρατίας μας είναι η συλλήβδην απαξίωση του πολιτικού κόσμου από την κοινωνία, με τον αφορισμό "όλοι ίδιοι είναι"», τόνισε ο συνομιλητής μας - στέλεχος του ΔΗΚΟ και πρόσθεσε: «Νοοτροπία που, βέβαια, λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αφού γιγαντώνει την αποχή και επιβραβεύει τους ίδιους τους υπεύθυνους για τις καταστάσεις που βιώνουμε. Προφανώς, η ευθύνη βαραίνει πρώτιστα τον ίδιο τον πολιτικό κόσμο, που έχει απογοητεύσει τους πολίτες με τα φαινόμενα διαφθοράς, νεποτισμού, αναξιοκρατίας. Ακριβώς για το λόγο αυτό, η συμμετοχή στην πρώτη γραμμή ανθρώπων όπως η Αναστασία, μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας ανατροπής. Ως απόδειξη στον κόσμο ενός πολύ απλού γεγονότος: Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι», κατέληξε.

1

Home