Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Λέει ΝΑΙ σήμερα στον Νίκο και φουλάρει για Προεδρικές

Του Στέλιου Στυλιανού -
26.06.2022 - 06:35

ΔΗΚΟ: Λέει ΝΑΙ σήμερα στον Νίκο και φουλάρει για Προεδρικές

Δείτε live την ομιλία του Νικόλα Παπαδόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή

Μέρα οριστικών αποφάσεων για τις Προεδρικές του 2023 είναι σημερινή στο ΔΗΚΟ καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καλείται να υπερψηφίσει ή να απορρίψει την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου για στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Συγκεκριμένα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι προγραμματισμένη για τις 09:30 το πρωί σε ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας. Σε αυτή αναμένεται αρχικά να γίνει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του κόμματος για τις επαφές που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τους λόγους του ναυαγίου τις προσπάθειας για συνεργασία με το ΑΚΕΛ και γιατί τελικά υπήρξε η απόφαση για στροφή στην στήριξη της υποψηφιότητας του τέως υπουργού Εξωτερικών. 

Δείτε την ομιλία του Νικόλα Παπαδόπουλου

>>>> Βρείτε ΕΔΩ όλα τα νεότερα και όλες τις εξελίξεις για τις Προεδρικές εκλογές <<<<

Παράλληλα αναμένεται να γίνει και ενημέρωση για τις επαφές που υπήρξαν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και για το πως ο υποψήφιος βλέπει τις προτάσεις του ΔΗΚΟ.  Προτάσεις οι οποίες του δόθηκαν σε συνάντηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο την περασμένη Τρίτη και ποιες από αυτές θα συμπεριλάβει στο υπό διαμόρφωση Προεκλογικό του πρόγραμμα. 

Στα πλαίσια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα προχωρήσει και στην ανάγνωση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου προς την Κεντρική και ακολούθως θα υπάρξει συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκληση για να συμμετάσχουν στην σημερινή διαδικασία χωρίς ωστόσο να έχουν δικαίωμα ψήφου πήραν και όσα άτομα ήταν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις τελευταίες Βουλευτικές και δεν είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και πρώην υπουργοί του κόμματος. 

Σημειώνεται ότι βάση του καταστατικού η έγκριση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου γίνεται δια της ανατάσεως της χειρός εκτός και αν 25% των παρόντων μελών της Κεντρικής ψηφίσουν όπως πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία. 

Τέλος να αναφέρουμε ότι όπως πληροφορούμαστε η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου για στήριξη της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη με ένα ποσοστό 75 - 80%.

Home