Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ Λ/κα-Κερύνεια:Αμφιβολίες Προκοπίου-μέσα Νεοφυτίδης & έκπληξη

Του Στέλιου Ξιουρή -
05.07.2020

ΔΗΚΟ Λ/κα-Κερύνεια:Αμφιβολίες Προκοπίου-μέσα Νεοφυτίδης & έκπληξη

Thumbnail
Κερύνεια: Όχι από Ασπρή- Νικηταρά – μέσα ο Γ. Σολωμού

Αβεβαιότητα επικρατεί στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΔΗΚΟ για τις επαρχίες Λάρνακας και Κερύνειας , την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, επιδίδεται σε σαφάρι εξεύρεσης αξιοπρόσεκτων προσωπικοτήτων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια και θα ενισχύσουν το κόμμα στην προσπάθεια του στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021.

Η αβεβαιότητα, έγκειται στο γεγονός ότι ΘΕΜΕΛΙΑΚΕΣ αποφάσεις που θα κρίνουν και την μορφή που θα πάρουν τα ψηφοδέλτια, βρίσκονται σε εκκρεμότητα , αποτελώντας τροχοπέδη για την συγκρότηση ισχυρών ομάδων εμπροσθοφυλακής, οι οποίες θα πολεμήσουν στις εκλογές για ανάδειξη των νέων μελών του Κοινοβουλίου. 

Ας σημειωθεί ότι το διακύβευμα για το ΔΗΚΟ είναι τεράστιο- όπως φυσικά για όλα τα κόμματα- αφού θα επιδιώξει να ανεβάσει τα ποσοστά του, έτσι ώστε στην υπό διαπραγμάτευση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το ΑΚΕΛ να πάει με πλεονέκτημα και να απαιτήσει την στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου, είτε ως Προέδρου της Βουλής ενδεχομένως και αναλόγως των συγκυριών - γιατί όχι όπως μας έλεγαν μέλη της ηγεσίας- και για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του κράτους.

Έτσι, ο προβληματισμός που φθάνει σε επίπεδο αμφιβολιών από τον βουλευτή Λάρνακας ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, περί της επαναδιεκδίκησης για τρίτη θητεία βουλευτικής έδρας, προκαλεί σύγχυση και προβληματισμό στο επιτελείο της Γρίβα- Διγενή. 

Ο εκ Τρούλλων ( Πρόεδρος του σωματείου του χωριού ΔΑΦΝΗ) ορμώμενος ΔΗΚΟικός, συγκαταλέγεται στην ομάδα των βουλευτών ( η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα) που σας ενημέρωσε η offsite, ότι δεν απάντησαν στην πρόσκληση- πρόκληση του κ. Παπαδόπουλου για να γνωστοποιήσουν έγκαιρα τις προθέσεις τους , έτσι ώστε  να διεξαχθεί με άνεση και έγκαιρα ο προγραμματισμός του κόμματος. Οι παροικούντες στο επιτελείο του ΔΗΚΟ, γνωρίζουν ότι ο Στρατηγός εν αποστρατεία, αποτελεί ισχυρό χαρτί, με σημαντικό έρεισμα στην κοινωνία της Λάρνακας και δεν μπορεί ουδόλως να ΠΑΡΑΒΛΕΦΘΕΙ η ενδεχόμενη απουσία του από το ψηφοδέλτιο, πόσο μάλλον δε, αν ενταχθεί σε ανταγωνιστές. 

>>> Διαβάστε σχετικά: ΔΗΚΟ: Οι μισοί βουλευτές το σκέφτονται αν θα είναι ξανά υποψήφιοι

Σε αντιδιαστολή, ο έτερος βουλευτής Λάρνακας ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ δήλωσε πίστη και σεβασμό στον Νικόλα και ήδη άρχισε τον προεκλογικό του αγώνα. 

Όσον αφορά την ενίσχυση του ψηφοδελτίου, έγιναν σκέψεις που αναμένεται να μορφοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, για τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών ( ΠΑΣΠ) ΣΠΥΡΟ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗ, ο οποίος και ευελπιστούν στο ΔΗΚΟ ότι θα αποδεχθεί την πρόταση και θα αποτελέσει αντιστάθμισμα στις όποιες απώλειες. Λόγω της δράσης του στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στο συνδικαλιστικό όργανο τους, ο κ. Νεοφυτίδης έδωσε διαπιστευτήρια και απέκτησε σχετική δημοφιλία.  Ακόμη στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθεί και το νεαρό στέλεχος του κόμματος ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ, ενώ συνεχίζονται οι βολιδοσκοπήσεις και οι προσεγγίσεις Λαρνακέων( ανάμεσα τους και στελέχη άλλων κομμάτων) που θα υποβοηθήσουν το ΔΗΚΟ να διατηρήσει το κατόρθωμα του να αναδείξει εκ νέου δυο εκπροσώπους στην λαϊκή αντιπροσωπεία. 

Κερύνεια: Όχι από Ασπρή- Νικηταρά – μέσα ο Γ. Σολωμού.

Πέραν της δεδομένης υποψηφιότητας του Διευθυντή του Γραφείου του Πρόεδρου του ΔΗΚΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ , το τοπίο στο ΔΗΚΟ Κερύνειας είναι ακόμη αδιευκρίνιστο. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εργάζεται προς την κατεύθυνση της μεταγραφής- βόμβα, όπως την ονομάζουν στην ποδοσφαιρική αργκό, με σημαίνοντα προσωπικότητα , πασίγνωστη στο πολιτικό σκηνικό, και που θα αλλάξει τις ισορροπίες στον προεκλογικό αγώνα, ιδιαίτερα στο ψηφοδέλτιο Κερύνειας . Σε τυχόν υλοποίηση της επιθυμίας του κ. Παπαδόπουλου, η εν λόγω έκπληξη θα συμπαρασύρει και άλλα στελέχη που την περιτριγυρίζουν στο ΔΗΚΟ και θα δώσει την σχετική ώθηση στο κόμμα, ώστε να ανακτήσει την έδρα που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το 2016.  . Εξάλλου στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθεί και άτομο από την μαρωνίτικη κοινότητα ενώ δεν αποκλείεται να βρίσκεται και ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ ΜΑΡΙΟΣ ΜΟΥΓΗΣ προερχόμενος από πολυπληθή  οικογένεια  με καταγωγή από Καραβά- Λάπηθο .

Όσον αφορά τα ΟΧΙ που εισέπραξε ο κ. Παπαδόπουλος προέρχονται από δυο στελέχη που ήταν υποψήφιοι υπό την σημαία του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του 2016, ήτοι  τον κοινοβουλευτικό συνεργάτη ΑΝΤΡΕΑ ΝΙΚΗΤΑΡΑ , αλλά και τον δημοσιογράφο και εκτελεστικό γραμματέα του Αντικαρκινικού ΑΔΑΜΟ ΑΣΠΡΗ, ο οποίος όπως πληροφορούμαστε δέχθηκε προτάσεις και από άλλα 4 κόμματα, ενώ στο διαρρεύσαν διάστημα από τις προηγούμενες εκλογές, εργάστηκε μεθοδικά και αθόρυβα προετοιμάζοντας το έδαφος για την υποψηφιότητα του. 

Home