Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: «Μέτρα για το θεαθήναι τα μέτρα κατά της διαφθοράς»

Offsite Team -
29.01.2021

ΔΗΚΟ: «Μέτρα για το θεαθήναι τα μέτρα κατά της διαφθοράς»

Thumbnail
Τι δήλωσε η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

«Μέτρα» για το θεαθήναι, χαρακτηρίζει τα μέτρα κατά της διαφθοράς που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Όπως αναφέρει στην δήλωσή της η κα Ερωτοκρίτου, «Οι πολίτες όμως πλέον τους έχουν πάει χαμπάρι. Απαιτούν κάθαρση, έλεγχο και λογοδοσία της κυβέρνησης της διαπλοκής».

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση:

«Το πρώτο μέτρο καταπολέμησης της διαφθοράς που αναμέναμε να ακούσουμε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ ήταν να επιτρέψει τον έλεγχο των φακέλων των πολιτογραφήσεων από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Δεν το ακούσαμε.

Αναμέναμε από τον κ. Αναστασιάδη να πει ότι αποδέχεται την δημοσιοποίηση αναδρομικά όλων εκείνων των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που έχουν άμεσα ή έμμεσα ωφελήσει τον ίδιο προσωπικά ή μέλη της οικογένειας του. Δεν το ακούσαμε.

Αναμέναμε να εξαγγείλει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς ΔΕΝ θα διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν το ακούσαμε.

Τα όσα ακούσαμε σήμερα δεν συνιστούν μέτρα για πάταξη της διαφθοράς αλλά στάχτη στα μάτια της κοινωνίας και επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης που προκαλεί η άρνηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ στον έλεγχο και τη διαφάνεια.

Για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχείρησε να μεταφέρει τις ευθύνες τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης του, στη Βουλή, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, στους δημοσιογράφους και στους πολίτες.  

Οι πολίτες όμως πλέον τους έχουν πάει χαμπάρι.

Απαιτούν κάθαρση, έλεγχο και λογοδοσία της κυβέρνησης της διαπλοκής.»

Home