Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: «Να ενισχυθεί ο ρόλος και θεσμός Ελεγκτικής Υπηρεσίας»

Offsite Team -
29.10.2021

ΔΗΚΟ: «Να ενισχυθεί ο ρόλος και θεσμός Ελεγκτικής Υπηρεσίας»

O Γενικός Ελεγκτής είναι θεσμός και όχι πρόσωπο..

Οι προϋπολογισμοί της  Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας συζητήθηκσν σήμερα Παρασκευή στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Το ΔΗΚΟ μέσω της αναπληρώτριας προέδρου Χρ. Ερωτοκρίτου τόνισε ότι ο Γενικός Ελεγκτής είναι θεσμός και   όχι πρόσωπο.. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με την κ. Ερωτοκρίτου, «είναι θέση αρχής για το Δημοκρατικό Κόμμα αν θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της χώρας μας, όχι μόνο στα μάτια του διεθνούς παράγοντα αλλά αν θέλουμε να κάνουμε ξανά τους κύπριους πολίτες να πιστέψουν ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, θα πρέπει όλοι μας να ενισχύσουμε και να υποστηρίξουμε τον ρόλο και τον θεσμό των ανεξάρτητων υπηρεσιών και ιδιαίτερα αυτού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας γιατί πρόκειται περί θεσμού και όχι περί προσώπου. 

Αυτή η Υπηρεσία πρέπει να επιτρέπεται και να υποβοηθάται να λειτουργεί γρήγορα, ευέλικτα και αυτόνομα και όχι κατ΄ επιλογήν  όταν θέλουμε και όποτε θέλουμε στο θέμα που επιλέγουμε και όταν μας αρέσει.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Άρα θέση μας ως Δημοκρατικό Κόμμα είναι ότι οποιαδήποτε ενέργεια προωθεί όχι μόνο την ανεξαρτησία αλλά και τη σωστή εύρυθμη και πιο ευρεία διαδικασία ελέγχου της κρατικής μηχανής, εμείς την υποστηρίζουμε γιατί είναι ένα βήμα βελτίωσης, είναι ένα βήμα που βοηθάει τον τόπο μας και την παρούσα και την επόμενη γενιά να ζήσει σε ένα καλύτερο κράτος».

Home