Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: «Ο Ερντογάν θέλει διχοτόμηση, όχι επιστροφή προσφύγων»

Offsite Team -
20.07.2021

ΔΗΚΟ: «Ο Ερντογάν θέλει διχοτόμηση, όχι επιστροφή προσφύγων»

Άμεση αντίδραση από το ΔΗΚΟ μετά τις τουρκικές εξαγγελίες

Άμεση αντίδραση από το ΔΗΚΟ μετά τις τουρκικές εξαγγελίες για την περίκλειστη κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ τονίζει ότι «ο τουρκικός στόχος είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους και η διχοτόμηση της Κύπρου και όχι η επιστροφή των προσφύγων». 

Σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, 

«Οι εξαγγελίες του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την περίκλειστη κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις μεγαλύτερες μας ανησυχίες. 

Η αποθράσυνση της Τουρκίας, η ανοχή της διεθνούς κοινότητας και η απουσία διεκδικητικής στρατηγικής αναχαίτισης των τουρκικών μεθοδεύσεων, μας έφερε στο «και πέντε» της δημιουργίας νέων τετελεσμένων κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου και κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Σ.Α. του ΟΗΕ. 

Συμμεριζόμαστε απερίφραστα τον πόνο και την πικρία των Αμμοχωστιανών όπως και όλων των προσφύγων. Δεν πρέπει όμως να επιτρέψουμε ούτε στον Ερντογάν ούτε στους εγκάθετους του, να μας διχάσουν. Δεν είναι η Τουρκία που αποφασίζει ποιος έχει το δικαίωμα να κατοικεί στην Αμμόχωστο.  

Καλούμε τους ιδιοκτήτες της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου να μην πέσουν στην παγίδα και να μην παραπλανηθούν από τις «εξαγγελίες» Ερντογάν. Είναι ξεκάθαρο πως οι απαράδεκτες εξαγγελίες για την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων έχουν ως στόχο την παγίδευση και την κοροϊδία των προσφύγων. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ερντογάν δεν έχει καλέσει τους πρόσφυγες να επιστρέψουν, άλλα μόνο να υποβάλουν αίτηση στην επιτροπή αποζημιώσεων.  Η υποβολή αίτησης δεν σημαίνει και επιστροφή.

Το πιο πιθανό είναι ότι αυτές οι αιτήσεις στη συνέχεια θα αμφισβητηθούν από το ΕΒΚΑΦ, το οποίο διεκδικεί την περιοχή και το οποίο ήδη έχει πετύχει έκδοση «απόφασης» «δικαστηρίου» του ψευδοκράτους που λέει ότι η περιοχή του ανήκει.

Ο τουρκικός στόχος είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους και η διχοτόμηση της Κύπρου και όχι η επιστροφή των προσφύγων. 

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα και αποφασιστικά, να εξαντλήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεση της και σε πλήρη συντονισμό με την Αθήνα, έτσι ώστε η Τουρκία να αναγκαστεί να σταματήσει την παράνομη, προκλητική και επεκτατική της πορεία και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο». 

 

Home