ΔΗΚΟ: Οι μισοί βουλευτές το σκέφτονται αν θα είναι ξανά υποψήφιοι

ΔΗΚΟ: Οι μισοί βουλευτές το σκέφτονται αν θα είναι ξανά υποψήφιοι

Κρούσεις Νικόλα σε μεταγραφικούς στόχους

Του Στέλιου Ξιουρή

Η υφέρπουσα εσωκομματική αναταραχή, αφήνει τα σημάδια της και αποτυπώνεται ευδιάκριτα στον καταρτισμό των ψηφοδελτίων του ΔΗΚΟ , αφού ο βασικός τους πυλώνας, που θεωρούνται  οι νυν βουλευτές, φαίνεται να προβληματίζονται αν θα είναι εκ νέου στην πρωτοπορία της μάχης των εκλογών του Μαΐου 2021.

Μετά από πολυήμερη και ενδελεχή έρευνα και αφού συνομίλησε με αρκετούς εκ των πρωταγωνιστών, η offsite παρουσιάζει την κατάσταση στο ΔΗΚΟ, η οποία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για κόμμα που προετοιμάζεται για εκλογές και που έχει στόχο πέραν από την άνοδο των ποσοστών του και της κατάληψης της Προεδρίας της Βουλής σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπεται και ο διακαής πόθος της συμμετοχής στην Κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ακολουθώντας ορθόδοξη και βάσει του καταστατικού στρατηγική, άρχισε την πορεία καταρτισμού των ψηφοδελτίων του κόμματος με το αυτονόητο και το θεμελιακό.

Κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, και τους επισήμανε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ αν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΔΗΚΟ, με τον κ. Παπαδόπουλο να τους επισημαίνει ότι θα ήθελε να στρατευτούν στην μάχη. Η όλη διαδικασία έγινε τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Αν ληφθεί υπόψη ότι η βουλευτική έδρα παραμένει δέλεαρ και ιδιαίτερα σε κόμμα όπως το ΔΗΚΟ, που με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να επανέλθει στην εξουσία, η πρόταση του Προέδρου τους, βάσει της κομματικής λογικής,  θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή αμέσως. 

Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε η μισή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζήτησε χρόνο για να απαντήσει στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και έκτοτε τηρεί στάση αναμονής, παγώνοντας τις όποιες προσπάθειες και σχεδιασμούς του κόμματος, αφού για να γίνουν και οι περιβόητες μετεγγραφές- όπως συμβαίνει και με βάση την ποδοσφαιρική λογική- πρέπει να γνωρίζεις τα κενά της ομάδας και να επιλέξεις το κατάλληλο υλικό, προς αντικατάσταση.

Α. ΒΟΤΣΗΣ:  «Θα αποφασίσω τον Σεπτέμβριο»

Η ανίχνευση της offsite επέφερε και ανάλογες αναταραχές, αφού ακόμη και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής Λεμεσού ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΤΣΗΣ, που άπαντες θεωρούσαν ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, μας δήλωσε με έμφαση και ιδιαίτερα κατηγορηματικό τρόπο και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, αν και είναι άνθρωπος ιδιαίτερα ήπιος και μειλίχιος « ότι τις αποφάσεις μου για τις εκλογές του Μαΐου θα τις πάρω τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μόνο τότε θα τις ανακοινώσω»… 

Σημειώνεται, ότι οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Βότσης θα ήθελε να διεκδικήσει την Δημαρχία Λεμεσού, προφανώς αν οι εκλογές γίνουν τον Δεκέμβριο του 2021 και εφόσον δεν προωθηθεί η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα προωθηθεί κάτι που θα ξεκαθαρίσει οσονούπω στις σχετικές συζητήσεις στο Κοινοβούλιο.  

Η συγκυρία – ή μάλλον η πονηρή δημοσιογραφική σύμπτωση- ήταν ότι την ίδια μέρα και στο πρωινό μαγκαζίνο του ΠΟΛΙΤΗ και στην καλή συνάδελφο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΗ, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ και στενός συνεργάτης του Νικόλα Παπαδόπουλου,  ΑΘΩΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ , ανέφερε ότι μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά θα τον ενδιέφερε η τοπική αυτοδιοίκηση και προφανώς δεν αναφερόταν σε θέση δημοτικού συμβούλου…

Κρούσεις Νικόλα σε μεταγραφικούς στόχους

Παρά ταύτα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι επιτελείς του στην Γρίβα Διγενή τηρούν στάση αναμονής και παράλληλα επιδίδονται στο προσφιλές για όλα τα κόμματα και φυσικά τους δημοσιογράφους, σπορ της μεταγραφολογίας. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εντόπισε κάποιους στόχους με αρκετούς εκ των οποίων συναντήθηκε προτείνοντας τους να είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Κάποιες θετικές απαντήσεις πήρε ενώ οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες φαίνεται να ζητούν εγγυήσεις για ισότιμη αντιμετώπιση τους από τον κομματικό μηχανισμό στον προεκλογικό αγώνα .

Πάντως μια εκ των συνήθων ερωτήσεων είναι τι θα πράξουν οι νυν βουλευτές του κόμματος, αφού η παρουσία τους στα ψηφοδέλτια τους δίνει προβάδισμα , αλλά όπως προαναφέραμε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δεν είναι σε θέση να τους απαντήσει αυτή την περίοδο, προκαλώντας στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και τους φυσιολογικούς συνειρμούς…

Όσοι ασχολούνται με την πολιτική ιστορία γνωρίζουν ότι πάντα στο ΔΗΚΟ το σκηνικό ήταν ιδιαίτερα νεφελώδες έως και τοξικό με απρόβλεπτες καταστάσεις, που άρχιζαν από διαγραφές στελεχών, αποσκιρτήσεις έως και δημιουργία από πρώην στελέχη του νέων πολιτικών σχηματισμών…

Home