Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Πότε θα αποφασίσει για Νίκο

Του Στέλιου Στυλιανού -
28.04.2022

ΔΗΚΟ: Πότε θα αποφασίσει για Νίκο

Σειρά συναντήσεων σε όλα τα κόμματα για τελικές αποφάσεις

Το επόμενο βήμα για την επιλογή υποψηφίου για τις Προεδρικές αναμένεται να κάνει το ΔΗΚΟ μετά και το ναυάγιο στην ενδεχόμενη συνεργασία με το ΑΚΕΛ. 

Μάλιστα το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος μετά και την λήξη του διαλόγου με το ΑΚΕΛ είχε εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο και τη Γραμματεία του Κόμματος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους υποψήφιους, για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασιών έχοντας ως στόχο μετά το Πάσχα να αξιολογήσει ξανά την όλη κατάσταση.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ στο ΔΗΚΟ φαίνεται πάντως οι επαφές με τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη είναι προχωρημένες αφού η τάση για στήριξη του ολοένα και μεγαλώνει εντός κόμματος και αναμένουν πλέον την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του για να αρχίσουν και οι επίσημες επαφές με τις πιθανότητες για συνεργασία των δύο να είναι αρκετά ψηλές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχίζει τις επαφές του σε προσωπικό για την ώρα επίπεδο ενώ μετά από δική του πρωτοβουλία πύκνωσε και τις συναντήσεις του με ΔΗΚΟϊκά στελέχη τα οποία ενημερώνει για την πρόθεση του να είναι υποψήφιος.

Αν και αρχικά οι επαφές του ήταν με δευτεροκλασάτα στελέχη του κόμματος το τελευταίο διάστημα επιδίωξε και είχε συναντήσεις και με μέλη της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. 

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η εξαγγελία της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη πλησιάζει με τις τελευταίες μέρες να ακούγεται έντονα ότι ίσως εξαγγείλει υποψηφιότητα την Δευτέρα 9 Μαϊού. Την ίδια ώρα ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση στην εξαγγελία του τέως υπουργού Εξωτερικών καθώς ο ίδιος φαίνεται να έχει στραμμένη την προσοχή του και προς την τελική επιλογή της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. 

Συνεχίζουν επαφές και οι υπόλοιποι 

Τις επαφές με Κινήματα και Ανεξάρτητους υποψηφίους συνεχίζουν την ίδια ώρα και τα υπόλοιπα κόμματα με το ΑΚΕΛ να συναντάται σήμερα με την Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο. 

Πέραν του ΑΚΕΛ συνάντηση με την Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο έχει σήμερα και το Κίνημα Οικολόγων το οποίο θα έχει επίσης συνάντηση με τον Ανεξάρτητο υποψήφιο Χριστόδουλο Πρωτόπαπα.

Τις επαφές της συνεχίζει και η Δημοκρατική Παράταξη με τον Μάριο Καρογιάν να έιχε συνάντηση χθές 27/4 με τον Ανεξάρτητο υποψήφιο Μάριο Ηλιάδη.

Μάλιστα οι δύο κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι «η Κύπρος έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Home