Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ σε ΑΚΕΛ: Όταν λέγαμε μηδέν εγγυήσεις μας λέγατε μαξιμαλιστές

Offsite Team -
27.06.2022 - 15:50

ΔΗΚΟ σε ΑΚΕΛ: Όταν λέγαμε μηδέν εγγυήσεις μας λέγατε μαξιμαλιστές

ΔΗΚΟ: Η Ελεγκτική επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας για τον ΟΚΥπΥ
Το ΔΗΚΟ καλεί τον Μαυρογιάννη να πει αν συμφωνεί το ΑΚΕΛ μαζί του για «μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα»

Για τα καλά στις προεκλογικές αντιπαραθέσεις μπαίνει το Κυπριακό μετά και τις αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη ότι στο Κραν Μοντανά μόνο οι Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χριστοδουλίδης υποστήριξαν σθεναρά την θέση για μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις. 

Απαντώντας στην πιο πάνω θέση ο τότε Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό και σημερινός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατιας, Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος από τους δύο προαναφερθέντες, είχαν ακριβώς αυτή τη θέση».

Παράλληλα ερωτηθείς για τη δική του άποψη πάνω στο θέμα ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε «σίγουρα εγώ ήμουν αυτός που πάλεψε περισσότερο από όλους για μηδέν στρατεύματα και μηδέν εγγυήσεις και το ξέρει ο κόσμος όλος».

>>> Διαβάστε επίσης: Νικόλας: Στόχος μας παραμένει να φέρουμε την αλλαγή

Στις αναφορές Μαυρογιάννη απάντησε το ΔΗΚΟ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το κόμμα στηρίζει τη θέση που εκφράζει σήμερα ο κ. Μαυρογιάννης για «μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις», αλλά καλά θα ήταν να ξεκαθαρίσει ο κ. Μαυρογιάννης εάν συμφωνεί και το ΑΚΕΛ με αυτή τη θέση.

Τη ίδια ώρα σημειώνει ότι όταν το ΔΗΚΟ, προβάλλε αυτή τη θέση, το ΑΚΕΛ τους χαρακτήριζε "μαξιμαλιστές"

>>> Διαβάστε επίσης: Μαυρογιάννης: Λανθασμένη ενημέρωση Νικόλα για Κραν Μοντανά

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

Ο κ. Μαυρογιάννης ίσως να μην είναι ενήμερος για συζητήσεις που έγιναν σε συσκέψεις αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπου συγκεκριμένοι πολιτικοί αρχηγοί επέκριναν έντονα τον Νίκο Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι με την στάση του και τις θέσεις που προβάλλει, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον στρατό και τις εγγυήσεις, εμποδίζει, δήθεν, τη διαδικασία και την επίλυση του κυπριακού.

Ίσως να μην είναι ενήμερος για τους καβγάδες του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και κομματικού αρχηγού στο λόμπι του ξενοδοχείου Intercontinental, ή ακόμη, να μην γνωρίζει για παρεμβάσεις προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για παύση του ΥΠΕΞ του.

Εμείς σημειώνουμε τη θέση που εκφράζει σήμερα ο κ. Μαυρογιάννης για «μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις», αλλά καλά θα ήταν να ξεκαθαρίσει ο κ. Μαυρογιάννης εάν συμφωνεί και το ΑΚΕΛ με αυτή τη θέση.

Πάντως, όταν ως ΔΗΚΟ, προβάλλαμε αυτή τη θέση, το ΑΚΕΛ μας χαρακτήριζε "μαξιμαλιστές".

Home