ΔΗΚΟ σε Ε.Ε.:«Σταματήστε να ανέχεστε την Τουρκία»

ΔΗΚΟ σε Ε.Ε.:«Σταματήστε να ανέχεστε την Τουρκία»

Έντονη αντίδραση μετά την ανακοίνωση Τουρκικού ΥΠΕΞ

«Είναι πάγια και έντονη θέση του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρέπει, ούτε να ανασταλούν, ούτε και να επηρεαστούν από τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά ούτε και να διασυνδεθούν με οποιοδήποτε τρόπο με την διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό». Αυτό τονίζει το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωσή του το οποίο είναΙ έντονο τονίζοντας ότι: 

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Η άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για απρόσκοπτη συνέχιση του ενεργειακού της προγράμματος, δεν αφορά την Τουρκία». 

‘Οπως αναφέρεται: «Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ότι αφορά την αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Δημοκρατικό Κόμμα, 

- καταδικάζει ως απαράδεκτη τη νέα τουρκική πρόκληση 

και 

-τονίζει την ανάγκη όπως επιτέλους τερματιστεί η όποια ανοχή της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατ’ επανάληψη καταφρόνηση του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας». 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει σε όλους ότι οι τουρκικές μεθοδεύσεις και προκλήσεις, θέτουν σε κίνδυνο τον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενεργειακή ασφάλεια της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μέχρι πότε η διεθνής κοινότητα και η Ε.Ε. θα ανέχονται την προκλητική και απαράδεκτη περιφρόνηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας;  Είναι καιρός να καλυφθεί το χάσμα από τα λόγια μέχρι την πρακτική, διότι η Τουρκία μόνο με κυρώσεις μπορεί να εξαναγκαστεί περιορίσει ή/και να εγκαταλείψει την πειρατική της συμπεριφορά». 

 

Home