Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Σημαντική η εξέλιξη για τις πολιτογραφήσεις

Offsite Team -
01.09.2020 - 17:28

ΔΗΚΟ: Σημαντική η εξέλιξη για τις πολιτογραφήσεις

Thumbnail

Το ΔΗΚΟ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαιρετίζουμε την απόφαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να διερευνήσει την ουσία του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η απόφαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να διερευνήσει τις διαδικασίες που ακολούθησαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών κατά την παραχώρηση υπηκοοτήτων στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, είναι ορθή και επιβεβλημένη.

Χαιρετίζουμε ως πολύ σημαντική αυτή την εξέλιξη, η οποία αφορά την ουσία του σκανδάλου των προβληματικών πολιτογραφήσεων, ιδιαίτερα την ώρα που η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, επικεντρώνοντας μόνο στις διαρροές των εγγράφων που απεκάλυψαν το μέγεθος του σκανδάλου.

Η διερεύνηση από την Ελεγκτική Υπηρεσία, μπορεί να αναδείξει τα κενά, τα προβλήματα και τις παραλείψεις που άφησαν ουσιαστικά την Κύπρο εκτεθειμένη σε διεθνή δυσφήμιση και ταυτόχρονα, αναλόγως της έκβασης της έρευνας, μπορεί να διαπιστώσει ευθύνες, αλλά και να αποτυπώσει περιθώρια βελτίωσης και προστασίας του πολύτιμου, για την Κυπριακή οικονομία, επενδυτικού προγράμματος.

H κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί το έργο που έχει να επιτελέσει η Ελεγκτική Υπηρεσία, ως Ανεξάρτητος Θεσμός σε αυτό το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και να μην προβάλει προσκόμματα, φοβούμενη και πάλι τον έλεγχο και τη διαφάνεια.  

Home