Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Την Κυριακή επίσημα στο πλευρό Χριστοδουλίδη

Του Στέλιου Στυλιανού -
23.06.2022 - 06:00

ΔΗΚΟ: Την Κυριακή επίσημα στο πλευρό Χριστοδουλίδη

Χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις Γραμματεία και Εκτελεστικό σφράγισαν την στήριξη τους στον Νίκο Χριστοδουλίδη

Ένα βήμα παραμένει για την επισημοποίηση της στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ στις Προεδρικές εκλογές του 2023. 

Η υποψηφιότητα του τέως υπουργού Εξωτερικών πέρασε αρχικά ομόφωνα από την Γραμματεία του κόμματος το απόγευμα της Τετάρτης 22/6 ενώ ακολούθως το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος μετά από συζήτηση διαμόρφωσε την δική του θέση η οποία και θα αποσταλεί στην Κεντρική Επιτροπή για αποφάσεις την ερχόμενη Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρία ορίστηκε για τις 09:30 το πρωί σε ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας. 

>>>> Βρείτε ΕΔΩ όλα τα νεότερα και όλες τις εξελίξεις για τις Προεδρικές εκλογές <<<<

Όπως πληροφορείται η Offsite News κατά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις στην πρόταση της Γραμματείας για στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη με δύο μέλη του σώματος να θέτουν κάποιους προβληματισμούς στο τραπέζι της συζήτησης κατά πόσο το κόμμα θα έπρεπε να πορευθεί με αυτόνομη κάθοδο.

Στο τέλος ωστόσο σύμφωνα με πηγές από το ΔΗΚΟ φάνηκε να συμφωνούν όλοι και να αποφασίζουν ομόφωνα να στείλουν στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής εισήγηση για στήριξη της Ανεξάρτητης υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Σημειώνεται πάντως ότι ενώπιον του Εκτελεστικού αναγνώστηκε επιστολή του Βουλευτή Λάρνακας, Χρίστου Ορφανίδη ο οποίος απουσιάζει με αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό στην οποια εξέφρασε την αντίθεση του στην στήριξη Νίκου Χριστουδουλίδη αναφέροντας ότι θα εξηγήσει την θέση του στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής.

Όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα δεδομένα θεωρείται απίθανο η Κεντρική Επιτροπή να ανατρέψει την απόφαση του Εκτελεστικού ενώ όπως σημειώνουν κομματικές πηγές αναμένεται ότι η στήριξη θα παρθεί με υψηλά ποσοστά. 

>>> Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Θα περάσουν από Εκτελεστικό τον Χριστοδουλίδη

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Εκτελεστικό Γραφείο δικαιολογώντας την απόφαση του επισήμανε ότι έλαβε υπόψη του τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας των στελεχών, των μελών και των ψηφοφόρων του αλλά και την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας ευρύτερα.

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Offsite Team -
28.06.2022 - 07:09

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ξένους ηγέτες

Σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είχε ανακοινωθεί σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, Ανδρέα Ιωσήφ, την Τρίτη 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί σε δείπνο την Τετάρτη που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντζεθ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Προέδρου, το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συναντηθεί διμερώς με ξένους ηγέτες και να τους ενημερώσει για θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με βασικότερο το Κυπριακό.

"Η πρόταση του για υλοποίηση ΜΟΕ τα οποία θα υποβοηθήσουν την όλη διαδικασία και η ανάγκη εγκατάλειψης από την τουρκική πλευρά των προκλητικών ενεργειών και της αδιάλλακτης στάσης της θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη", επεσήμανε ο κ. Ιωσήφ, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home