Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ: Ζητά άμεση παύση Ιωνά Νικολάου

Offsite Team -
01.05.2019

ΔΗΚΟ: Ζητά άμεση παύση Ιωνά Νικολάου

Thumbnail
Επέλεξε συνειδητά να αποφύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις το προηγούμενο διάστημα αναφέρει σε ανακοίνωση του 

Την άμεση παύση του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου ζητά το ΔΗΚΟ μέσα από ανακοίνωση του.

Παράλληλα το ΔΗΚΟ ζητά την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας αλλά και την στήριξη του Κράτους προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παύσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Τις πρώτες μέρες μετά τις αποκαλύψεις για τις στυγερές δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο παιδιών, που διέπραξε ο, καθ’ ομολογία, κατά συρροή δολοφόνος, λόγω της φόρτισης και του συγκλονισμού ολόκληρης της κοινωνίας και των συγκεχυμένων πληροφοριών, το Δημοκρατικό Κόμμα επέλεξε συνειδητά να αποφύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Πλέον, με βεβαιότητα αλλά και ψυχραιμία, δηλώνουμε ότι η πολιτική ευθύνη για την πρωτοφανή και τραγική αυτή κατάσταση είναι κραυγαλέα.

Ως εκ τούτου, καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προχωρήσει αμέσως στην παύση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου.

Επιπρόσθετα και πέρα από την κραυγαλέα πολιτική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργού για την εγκληματική αμέλεια, την προκλητική αδιαφορία και την πλήρη έλλειψη επαγγελματισμού από πλευράς της Αστυνομίας απέναντι στις εξαφανίσεις γυναικών και παιδιών και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτούμε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης, πλήρους και σε βάθος έρευνας, για τον εντοπισμό πειθαρχικών, διοικητικών ή και ποινικών ευθυνών εντός της Αστυνομίας.

Παράλληλα, ως Δημοκρατικό Κόμμα, εκφράζουμε τον πλήρη σεβασμό μας στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και στα ικανά και ενσυνείδητα μέλη της Αστυνομίας που όλες αυτές τις τελευταίες μέρες δίνουν το άπαν των δυνάμεων τους, για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Επιπρόσθετα, απευθύνουμε έκκληση στο κράτος να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις οικογένειες των θυμάτων, που βιώνουν ένα απερίγραπτο μαρτύριο και χρειάζονται την αρωγή της πολιτείας ώστε να μάθουν την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων και να τα κηδέψουν, με το σεβασμό και την μέριμνα που τους αξίζει.  

Home