Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ,ΕΔΕΚ λένε ναι σε Χριστοδουλίδη για υπουργούς από ΔΗΣΥ & ΑΚΕΛ

Του Στέλιου Στυλιανού -
24.11.2022 - 06:45

ΔΗΚΟ,ΕΔΕΚ λένε ναι σε Χριστοδουλίδη για υπουργούς από ΔΗΣΥ & ΑΚΕΛ

Με χθεσινές ανακοινώσεις τα κόμματα που στηρίζουν τον Νίκο συμφώνησαν σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας 

Σε Κυβέρνηση με υπουργούς ακόμη από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ φαίνεται να συμφώνησαν όλα τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος τα τελευταία 24ωρα επαναφέρει και προτάσσει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, μια θέση με την οποία συμφωνούν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές ανακοινώσεις.

Η συμφωνία Νίκου Χριστοδουλίδη και κομμάτων που τον στηρίζουν για συμμετοχή Συναγερμικών και ΑΚΕΛικών προσώπων στην Κυβέρνηση του πρώτου, σε περίπτωση εκλογής του, προκύπτει από την έμφαση αλλά και την συμφωνία στο στρατόπεδο του Νίκου Χριστοδουλίδη σε «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας», η οποία μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την συμμετοχή όλων ή τουλάχιστον των κύριων και σημαντικών Κοινοβουλευτικών Δυνάμεων.

Ως εκ τούτου από την στιγμή που σε μια Κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη θα συμμετέχουν 3 Κοινοβουλευτικές δυνάμεις(ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ) αυτή η Κυβέρνηση για να μετατραπεί και να μπορεί να ονομάζεται Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας θα πρέπει να συμμετάσχουν τουλάχιστον και πρόσωπα από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αλλά και αυστηρά ομιλούντες και από Οικολόγους και ΕΛΑΜ.  

Χριστοδουλίδης: Αποτελεί αναγκαιότητα η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Σημειώνεται μάλιστα ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης τις τελευταίες μέρες στις συγκεντρώσεις του τονίζει επανηλειμμένα την πρόταση του για Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Μάλιστα αναρτήθηκε και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υποψηφίου από την συγκέντρωση στην Κοκκινοτριμιθιά στην οποία μεταξύ άλλων ο υποψήφιος αναφέρει ότι η πρότασή του για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και εθνικής ενότητας αποτελεί μια αναγκαιότητα στην οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να ανταποκριθεί με ωριμότητα και υπευθυνότητα.

ΔΗΚΟ: Χαιρετίζει πρόταση Νίκου για Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρέτισε με χθεσινή ανακοίνωση την εξαγγελθείσα πρόθεση του Νίκου Χριστοδουλίδη για τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητα. 

Μάλιστα το ΔΗΚΟ ανέφερε ότι είναι κοινή τους πεποίθηση ότι με τη συλλογικότητα, την ενότητα, την αξιοκρατία και την ευρεία αποδοχή, τα προβλήματα του κυπριακού λαού μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά και πιο σωστά. 

ΕΔΕΚ: Εχέγγυο για καλύτερο αύριο η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Την ίδια ώρα η ΕΔΕΚ τόνισε ότι η πρόταση του Ν. Χριστοδουλίδη για σύσταση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, είναι το εχέγγυο για ένα καλύτερο αύριο.

Παράλληλα το Κίνημα ανέφερε ότι είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα σοβαρά προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, επιβάλλουν άμεση και συλλογική αντιμετώπιση

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες και η ΔΗΠΑ μέσα από ανακοίνωση έκφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εξαγγελία από τον κ. Χριστοδουλίδη σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας. 

Μια πρόταση η οποία αποτελούσε και για τον ίδιο τον Μάριο Καρογιάν αλλά και για την ΔΗΠΑ πρωταρχικής σημασίας την οποία προτείνε καθ΄όλη τη διαδικασία πριν την τελική της απόφαση για τις Προεδρικές εκλογές.

Home