Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΚΟ:Σε ορθή κατεύθυνση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο για ΑΟΖ

Offsite Team -
18.10.2021 - 11:46

ΔΗΚΟ:Σε ορθή κατεύθυνση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο για ΑΟΖ

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Μιχάλη Δαμιανού

Η απόφαση της κυβέρνησης να υποβάλει πρόταση για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο ώστε να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι ισχυρισμοί της Τουρκίας σε σχέση με την Κυπριακή ΑΟΖ, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Δημοκρατικό Κόμμα είχε προτείνει από το 2017 την αξιοποίηση των διεθνών ένδικων μέσων για αντιμετώπιση των απαράδεκτων τουρκικών παραβιάσεων και ισχυρισμών για την Κυπριακή ΑΟΖ. 

Έστω και τώρα, 4 χρόνια μετά, η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας προφανώς την ορθότητα αυτών των ενεργειών, προχωρεί στην υλοποίηση τους, με βάση τα όσα δημοσιεύει σήμερα 18 Οκτωβρίου 2021, η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» περί δυο εναλλακτικών προτάσεων που περιλαμβάνονται σε επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Πέραν τούτου, το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι η ενίσχυση των συνεργασιών και των διμερών σχέσεων της Κ.Δ. με γειτονικές χώρες πρέπει να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που χαιρετίζουμε την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Αιγύπτου. 

 

Home