ΔΗΚΟ:Τα επόμενα βήματα των πλατφορμιστών - Τι ετοιμάζει ο Νικόλας

ΔΗΚΟ:Τα επόμενα βήματα των πλατφορμιστών - Τι ετοιμάζει ο Νικόλας

Συνέδριο τον Οκτώβριο και μετεγγραφές ο Νικόλας

Του Στέλιου Ξιουρή

Αλληλοκατηγορήθηκαν, διαπληκτίστηκαν, φώναξαν, έβγαλαν τα εσώψυχα τους και ξεθύμαναν .  Τώρα επιστροφή στην στυγνή καθημερινότητα. Που ιδιαίτερα η πολιτική ( καθημερινότητα) είναι αμείλικτη και αδυσώπητη. Η συνέχεια, τόσο για τους ΑΝΤΑΡΤΕΣ του ΔΗΚΟ που αποσκίρτησαν από το κόμμα , όσο και από την ηγεσία του κόμματος και τον Νικόλα Παπαδόπουλο είναι άκρως δύσκολη και χρήζει ιδιαίτερης προσέγγισης και λεπτών χειρουργικών χειρισμών. 

Για αρκετούς κρίνεται το πολιτικό τους μέλλον, ενώ η έκβαση της μάχης ανάμεσα στους αποστασιοποιηθέντες και τους ΔΗΚΟικούς θα κρίνει αρκετά στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, που ούτως ή άλλως η αποχώρηση των στελεχών , ιδιαίτερα των βουλευτών, δημιουργεί την νέα πολιτική τάξη πραγμάτων.

Αρχίζοντας από τους αποχωρήσαντες, μετά το αρχικό συναισθηματικό παραλήρημα, που προκάλεσε η φυγή τους από το κόμμα που ανδρώθηκαν, πρέπει να επιταχύνουν τα βήματα τους. Προς τούτο και πρώτιστο είναι να βαφτίσουν το εγχείρημα τους,  να ετοιμάσουν τις προγραμματικές δηλώσεις τους που θα διέπουν την πολιτική τους πλατφόρμα, αλλά και να καθορίσουν την δράση τους εντός Κοινοβουλίου. Να μην ξεχνάμε ότι οι τρεις βουλευτές που αποχώρησαν ( ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΤΣΗΣ- ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ) αποτελούν πλέον συμπαγή Κοινοβουλευτική ομάδα, που είναι μαζί με την αντίστοιχη της ΕΔΕΚ , η τέταρτη σε αριθμό…

Η αφαίρεση των Προεδριών των Κοινοβουλευτικών επιτροπών, δεν ανακόπτει την προσπάθεια τους για παραγωγή έργου στην Βουλή, κάτι που θα τους προσδώσει και ώθηση στην ενίσχυση της δράσης τους. 

Αφού ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες σε διάσκεψη τύπου οι προγραμματικές δηλώσεις των πλατφορμιστών, θα αρχίσει η οργάνωση τους σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να ελκύσουν και άλλα στελέχη από το ΔΗΚΟ καθώς και δυσαρεστημένους άλλων κομμάτων , καθώς και ανένταχτους. 

Τα πλάνα των ανταρτών δεν είναι φυσικά να βγουν στα βουνά, αλλά να ενισχύσουν τις γραμμές τους. Έτσι όπως πληροφορούμαστε ετοιμάζουν το Φθινόπωρο και την ανακοίνωση και δεύτερου νέου ΚΥΜΑΤΟΣ ( ελπίζουμε να μην συνδυαστεί με αντίστοιχο κορωνοιού) ΔΗΚΟικών κυρίως στελεχών, που θα στοιχιστούν με τους πλατφορμιστές. 

Μπορεί η αντίδραση του στενού συνεργάτη του Προέδρου του ΔΗΚΟ, ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ να ήταν αρνητική σε σχέση με σχετικό δημοσίευμα του « Πολίτη», αλλά τα δεδομένα κατατείνουν ότι αναμένονται και άλλα ΔΗΚΟικά δευτεροκλασάτα στελέχη και μέλη του κόμματος να εγκαταλείψουν το κόμμα του κέντρου.

Προφανώς σε μετέπειτα στάδιο θα εξετάσουν τις επιλογές για τις βουλευτικές και θα ενσωματωθούν μάλλον στην ΔΗΠΑ ως προσθετικό κομμάτι. Κάτι δηλαδή όπως ΔΗΠΑ- πλατφόρμα τάδε. 

Συνέδριο τον Οκτώβριο και μετεγγραφές ο Νικόλας

Το αρχικό σοκ, όσο και αν τους πληροφορούσαμε επανειλημμένα, ήταν ιδιαίτερα μεγάλο για την ηγεσία του ΔΗΚΟ και οι επόμενες κινήσεις έδειξαν ότι κόστισε αρκετά, όπως ήταν φυσιολογικό η αποχώρηση τριών βουλευτών. Το αφήγημα περί ανάμειξης Προεδρικού – ΔΗΣΥ στην ανταρσία,  ήταν μια πρώτη αντίδραση που δεν ωφελεί και σε πολλά , αφού είναι γνωστό και το ξέρουν όλοι, του κονκλαβίου του ΔΗΚΟ συμπεριλαμβανομένου, ότι όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί, μετέρχονται διαφόρων μεθόδων, ενίοτε και βρόμικων, για να πετύχουν τα σχέδια τους. Εξάλλου οι ίντριγκες και οι δολοπλοκίες είναι συνυφασμένες με την ύπαρξη των κομμάτων και το γενετικό τους υλικό.

Την περασμένη βδομάδα συνήλθε για μια πρώτη ανασκόπηση η γραμματεία του ΔΗΚΟ για να εξετάσει τρόπους αντίδρασης. Λόγω της μάχης αύριο στον Δήμο Αγλαντζιάς, όπου με τα σημερινά δεδομένα η αναπληρωματική εκλογή δημάρχου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ σε λίγες μέρες δεν σηκώνει το κόμμα, αφέθηκε η υλοποίηση κάποιων σκέψεων για το Φθινόπωρο.

Όπερ μεθερμηνευόμενο, η σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου, στο οποίο θα επαναβεβαιωθεί η πίστη στον Πρόεδρο ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, αφού η αποχώρηση 3 βουλευτών και του Αντιπροέδρου, συνιστά ενός είδους ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ κατά της ηγεσίας. Τονίστηκε από την ηγεσία, ότι μάλλον το συνέδριο τοποθετείται τον ερχόμενο Οκτώβριο εκτός απροόπτου, εκεί όπου θα αναζητηθεί η  ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του κόμματος.

Όσον αφορά την επόμενη αντίδραση, μάλλον θα είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών για προσέλκυση μετεγγραφών προς σύσταση ενός ΔΥΝΑΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να προσφέρει γην και ύδωρ σε όσους συμπαραταχθούν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στο κόμμα του…

Home