Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δημητρίου: «Εθνική ευκαιρία η πενταμερής / Δεν χωρούν αντιμαχίες

Offsite Team -
03.02.2021 - 12:47

Δημητρίου: «Εθνική ευκαιρία η πενταμερής / Δεν χωρούν αντιμαχίες

Thumbnail
Κάλεσμα για στήριξη ΠτΔ

Κάλεσμα για στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ενόψει της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό απευθυνε ο ΔΗΣΥ μέσω του εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες στη διάσκεψη για την Κύπρο. Σ’ αυτή τη προσπάθεια, στο μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί τον τόπο μας, δεν χωρούν αντιμαχίες, δε χωρά η μικροπολιτική. Είναι, πιστεύουμε, καθήκον όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και της κοινωνίας, να στηρίξουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την εθνική ευκαιρία της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, «η κινητικότητα στο Κυπριακό είναι δεδομένη. Ανακοινώθηκε σήμερα η κάθοδος στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετάνιας και του Έλληνα Πρωθυπουργού.  Ο συντονισμός είναι απαραίτητος. Στη μάχη της πατρίδας μας, στις εθνικές προκλήσεις που έχουμε απέναντί μας χρειάζεται συλλογικότητα και συστράτευση». 

 

ΕΔΕΚ: Για τα οικονομικά συμφέροντα η ΕΕ "χαϊδεύει" την Τουρκία

Offsite Team -
25.06.2022 - 09:59

ΕΔΕΚ: Για τα οικονομικά συμφέροντα η ΕΕ "χαϊδεύει" την Τουρκία

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, δηλώνει η ΕΔΕΚ

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές και την αλληλεγγύη που πρέπει να εφαρμόζεται, αναφέρει μέσω ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ, στα συμπεράσματα του του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ η ΕΕ προχωρεί με κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας, δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική σε βάρος της Τουρκίας που κατέχει παράνομα ευρωπαϊκά εδάφη.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση της ΕΔΕΚ:

«Πέρα από τις φραστικές διακηρύξεις που εντοπίζονται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΕΕ εμπράκτως τι έκανε για να περιορίσει τον τουρκικό επεκτατισμό και να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να συμμορφωθεί;

Ενώ προχωρεί με κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας, δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική σε βάρος της Τουρκίας που κατέχει παράνομα ευρωπαϊκά εδάφη.

Τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων χωρών της ΕΕ την οδηγούν στο να χαϊδεύει την Τουρκία, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές και την αλληλεγγύη που η ΕΕ πρέπει να εφαρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις».

Home