Δημητρίου: Η Κύπρος έχει οικοδομήσει ισχυρές συμμαχίες (Βίντεο)

Δημητρίου: Η Κύπρος έχει οικοδομήσει ισχυρές συμμαχίες (Βίντεο)

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου για επίσκεψη Αμερικανού ΥΠΕΞ

Με αφορμή την χθεσινή (12/9) επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάικ Πομπέο, το ΔΗΣΥ προχώρησε σε δήλωση  με τον Εκπρόσωπου Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου να λέει πως η επίκσεψη του κ Πομπέο, αποτελεί αποτύπωση του ότι η Κύπρος έχει οικοδομήσει ισχυρές συμμαχίες στη βάση θετικής ατζέντας με ουσιαστικά αποτελέσματα.  

Αυτούσια η δήλωση:

Και η χτεσινή επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάικ Πομπέο και τα όσα συζητήθηκαν για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας, αποτελεί αποτύπωση του ότι η Κύπρος έχει οικοδομήσει ισχυρές συμμαχίες στη βάση θετικής ατζέντας με ουσιαστικά αποτελέσματα.  

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το σύνολο των απειλών και των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας κατά της χώρας μας αλλά και κατά της Ελλάδας, δεν μπορούν να γίνουν αποδεχτές, όπως ξεκάθαρα διατυπώθηκε χτες και από τον κ. Πομπέο.

Η δίκαιη επίλυση του κυπριακού, ο σεβασμός των ψηφισμάτων των ΗΕ για την Αμμόχωστο, το δικαίωμα της χώρας μας να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους, έχουν μια κοινή βάση που πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Τουρκία. Το διεθνές δίκαιο.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας για τα αποτελέσματα και τα μηνύματα που εξάγονται από την επίσκεψη του κ. Πομπέο. Βασικός αποδέκτης είναι η Τουρκία που πρέπει ν’ αντιληφθεί τον αδιέξοδο δρόμο που έχει επιλέξει και τον οποίο στηλίτευσε και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλους τους τόνους.

Home