Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δημητρίου: Στην Τουρκία οι προσπάθειες για λύση στο Κραν Μονταν

Offsite Team -
21.11.2021 - 12:18

Δημητρίου: Στην Τουρκία οι προσπάθειες για λύση στο Κραν Μονταν

Όλοι πλέον πρέπει να έχουν πειστεί ότι είναι στην Τουρκία που προσέκρουσαν οι προσπάθειες για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο Κραν Μοντανά, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Ας αντικρύσουμε λοιπόν την πραγματικότητα με τα αληθή γεγονότα και τις αιτίες που προκάλεσαν το αδιέξοδο, και όχι να κτίζουμε μύθους υποσκάπτοντας το κύρος και την αξιοπιστία όχι μόνο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της πλευράς μας στο σύνολο της» είπε την Κυριακή ο κ. Δημητρίου, μιλώντας στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα δασκάλου Φώτη Πίττα, στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Φρέναρος.

 

Όλοι πλέον, σημείωσε, «πρέπει να έχουν πειστεί ότι είναι στην Τουρκία που προσέκρουσαν οι προσπάθειες για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κυρίου Αντόνιο Γκουτέρες, όπως εξελίχθηκε στο Κραν Μοντανά. Το καταδεικνύουν αυτό τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών και όσα άλλα διαδραματίστηκαν εκεί, με την Τουρκία να επιμένει στο καθεστώς των εγγυήσεων και στην παραμονή των στρατευμάτων της, ακόμη και στην αποδοχή της δημιουργίας μιας μόνιμης τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο νησί μας. Αν είναι δυνατόν να επιλυθεί το Κυπριακό με την πλευρά μας να αποδέχεται τις παράνομες και προκλητικές αυτές αξιώσεις της Τουρκίας».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 ωΟ κ. Δημητρίου είπε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «ηγούμενος της πλευράς μας σε αυτές τις προσπάθειες, ανταποκρίθηκε πάντοτε με αίσθημα υπευθυνότητας και με πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας στις πρωτοβουλίες του Γενικού Γραμματέα ώστε να επιτευχθεί επιτέλους αυτή η λύση προς το συμφέρον και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων».  

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου υπέδειξε πως το εθνικό θέμα δεν προσφέρεται ούτε για ακρότητες και δημαγωγίες, ούτε για λαϊκισμούς και φανατισμούς», σημειώνοντας πως «με ενότητα, σύνεση και υπευθυνότητα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί με εθνική ευθύνη τα προβλήματα από την τουρκική αδιαλλαξία, όπως αυτή εξελίχθηκε με την προβολή και υποστήριξη απαράδεκτων όρων και προϋποθέσεων για την εξεύρεση μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος».  

Έχουμε όλοι ευθύνη να φανούμε αντάξιοι των ιστορικών περιστάσεων, ανέφερε ο κ. Δημητρίου, σημειώνοντας ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να εφησυχάζουμε και να επικεντρωνόμαστε στην καθημερινότητα, ενώ βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της ιστορίας, ούτε και δικαιούμαστε να συμβιβαζόμαστε με τη στασιμότητα.  

Καταλήγοντας τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκαλεί η Τουρκία και το εγκάθετο καθεστώς της στα κατεχόμενα, θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα τον αγώνα μας.

ΚΥΠΕ

Home