Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δήμοι: Πιέζουν για την μεταρρύθμιση για να ξέρουν & για εκλογές

Του Στέλιου Στυλιανού -
14.05.2020 - 06:00

Δήμοι: Πιέζουν για την μεταρρύθμιση για να ξέρουν & για εκλογές

Thumbnail
Θέλουν να ξεκινήσει η συζήτηση για την μεταρρύθμιση - Τα δεδομένα 

Μια από τις μεταρρυθμίσεις που μπήκε στα συρτάρια τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού  είναι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Συγκεκριμένα με το που κατατέθηκαν στην Βουλή τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης, ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα με αποτέλεσμα στην Βουλή να συζητούνται και να ψηφίζονται νομοσχέδια μόνο με την μορφή του κατεπείγοντος.  

Τις τελευταίες μέρες στο όλο ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων απέστειλε επιστολή προς την Βουλή και προς τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, με τις οποίες επαναβεβαιώνει τις θέσεις της για την προώθηση της Μεταρρύθμισης ζητώντας να βρεθεί τρόπος ώστε να συζητηθεί αμέσως και να προωθηθεί η ψήφιση του σε νόμο.

Σύμφωνα με πηγές από την Ένωση Δήμων η ίδια θα θέσει και υποστηρίξει στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής τις εισηγήσεις της που δεν ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο, κατά τη συζήτηση του με στόχο μέσα από κάποιες τροποποιήσεις να συμπεριληφθούν περαιτέρω θέσεις της στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Το γεγονός ότι η η Ένωση Δήμων ζητά άμεση συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σχετίζεται όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας και με το ότι, Δήμαρχοι θέλουν να ξέρουν κατα πόσο η Βουλή θα εγκρίνει την παράταση των υφιστάμενων συμβουλίων μέχρι και το 2024  όπως προνοεί η πρόταση της Κυβέρνησης ή εάν τελικά θα έχουμε Δημοτικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2021. Σημειώνεται ότι επίσημα η Ένωση Δήμων δεν πήρε θέση ούτε υπέρ ούτε εναντίον της θέσης της Κυβέρνησης για παράταση της θητείας των υφιστάμενων Δημοτικών Συμβουλίων.

Μάλιστα για το όλο ζήτημα αναμένεται να εξασκηθεί και πίεση από Κοινοβουλευτικά κόμματα με στόχο να γνωρίζουν εάν σχηματίζεται πλειοψηφία για μετάθεση των δημοτικών εκλογών, για να μπορούν και τα ίδια να εφαρμόσουν τις κινήσεις τους στην πολιτική σκακιέρα.

Καταληκτικά, όπως πληροφορείται η Offsite η πρόθεση που υπάρχει από πλευράς της Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, Ελένης Μαύρου είναι η συζήτηση των νομοσχεδίων να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, με το ζήτημα για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση τους  ωστόσο να ξεκαθαρίζει στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής μετά το Lockdown την προσεχή Τετάρτη. 

Home