Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δημόσια αργία η ημέρα της Κηδείας του Δημήτρη Χριστόφια

Offsite Team -
22.06.2019 - 11:39

Δημόσια αργία η ημέρα της Κηδείας του Δημήτρη Χριστόφια

Thumbnail
Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου θα κηδευτεί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σημαντικές αποφάσεις πήρε κατά την σημερινή του έκτακτη συνεδρία μετά τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια το υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα όπως αποφασίστηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου.

Η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου στις 17:00 από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. 

Διαβάστε επίσης: OEB: Τι ισχύει για την δημόσια αργία της Τρίτης

Παράλληλα το υπουργικό αποφάσισε τα πιο κάτω:

α)  Όπως η κηδεία του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

β)  Να κηρύξει δημόσιο πένθος από σήμερα μέχρι και την ημέρα της κηδείας. Κατά τη διάρκεια του πένθους, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και τα σχολεία θα κυματίζουν μεσίστιες.

γ)  Όπως η ημέρα της κηδείας, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, κηρυχθεί ως δημόσια αργία.

δ)  Να ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Προεδρικό Μέγαρο το οποίο θα μπορούν να υπογράψουν τα Μέλη του Διπλωματικού Σώματος και οι Πολιτειακοί Αξιωματούχοι.

ε) Όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων.

στ)Να ανοιχθούν βιβλία συλλυπητηρίων σε όλες τις διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας.

ζ)  Να εγκρίνει το ακόλουθο κείμενο, που θα κατατεθεί στο βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο θα είναι προς υπογραφή για τον αποθανόντα τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του Κύπρο από τις επάλξεις του Βουλευτή, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

η)  Όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο παραστούν στην κηδεία, η οποία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο,  την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στις 5 μ.μ..

θ)  Όπως κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους, όλες οι επίσημες εκδηλώσεις του Κράτους αναβληθούν».

Home