Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δημοσκόπηση Offsite News: Συσπειρώσεις κομμάτων στους υποψηφίους

Offsite Team -
28.10.2022 - 06:45

Δημοσκόπηση Offsite News: Συσπειρώσεις κομμάτων στους υποψηφίους

Η συσπείρωση ΔΗΣΥ σε Αβέρωφ και ΑΚΕΛ σε Μαυρογιάννη και η ευρεία διείσδυση Χριστοδουλίδη στους κομματικούς χώρους

Η OffsiteNews παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 27/10 την πρώτη στη σειρά μεγάλη δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές. 

>>> Δείτε εδώ αναλυτικά τις κάρτες της δημοσκόπησης της Offsite News 

Η Δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στα πλαίσια της εκπομπής Snipers. Στο στούντιο μαζί με τους Π. Τσαγγάρη & Α. Παράσχο βρέθηκε και ο Παναγιώτης Παναγιώτου, Γενικός Διευθυντής της Pulse Market Research, ο οποίος εξήγησε και ανέλυσε τα ευρήματα της Δημοσκόπηση.

Μεταξύ των ευρημάτων που ξεχωρίζουν από την δημοσκόπηση είναι η συσπείρωση των κομμάτων πάνω στους υποψηφίους που στηρίζουν αλλά και τα ποσοστά που πηγαίνουν από τα κόμματα σήμερα σε άλλους υποψηφίους.

1

Βάση της έρευνας της Pulse ο Νίκος Χριστοδουλίδης παίρνει σήμερα το 59% όσων ψήφισαν ΔΗΚΟ στις Βουλευτικές του 2021 , ενώ την ίδια ώρα κερδίζει ένα στους τρεις Συναγερμικούς παίρνοντας από τον ΔΗΣΥ 31%.

Παράλληλα ο κύριος Χριστοδουλίδης ο οποίος παρουσιάζεται να παίρνει ψήφους από όλους τους κομματικούς χώρους παίρνει και ποσοστό 15% από το ΑΚΕΛ. 

Η συσπείρωση του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Δημοκρατικό Συναγερμό ανέρχεται σήμερα στο 45% ενώ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αντλεί ποσοστά και από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με ποσοστο 5% και 8% αντίστοιχα.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τώρα που στηρίζεται απο το ΑΚΕΛ καταφέρνει να συσπειρώνει σήμερα το κόμμα της Αριστεράς στο 61% ενώ κερδίζει 2% όσων ψήφισαν ΔΗΣΥ στις Βουλευτικές του 2021 και 8% όσων ψήφισαν ΔΗΚΟ. 

Όσον αφορά τώρα τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χριστό καταφέρνει σήμερα συσπείρωση στο κόμμα του 41% ενώ την ίδια ώρα παρατηρούνται σημαντικές εκροές προς τους κύριους Χριστοδουλίδη και Νεοφύτου με 22% και 23% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Παναγιώτου, Γενικός Διευθυντής της Pulse Market Research πέραν των 3 μεγάλων κομμάτων στα υπόλοιπα κόμματα υπάρχει αστεράκι στην καρτέλα καθώς πάμε σε πολύ χαμηλές στατιστικές βάσεις και επειδή υπάρχει μια επισφάλεια θέλουν να δώσουν μόνο ενδείξεις.

1

Έδωσε ως παράδειγμα την ΔΗΠΑ όπου οι μισοί κινούνται προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη ενώ υπάρχουν και εκροές σε άλλους χώρους ενώ στους Οικολόγους 40% κινούνται προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ένας στους πέντε προς τον κύριο Δημητριάδη και ένας στους 5 είναι ακόμα αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τον κύριο Παναγιώτου όπως φαίνεται μέσα από την δημοσκόπηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει ευρεία διείσδυση μέσα σε όλους τους κομματικούς χώρους ενώ το στοίχημα για τον ΔΗΣΥ είναι η αύξηση της συσπείρωσης του προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου είτε από το 13% που παραμένει αδιευκρίνιστο είτε από το 31% που κινείται προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Δείτε την ανάλυση της Δημοσκόπησης από τον Γενικός Διευθυντής της Pulse Market Research, Παναγιώτη Παναγιώτου στο πιο κάτω βίντεο (σε περίπτωση μη σύνδεσης πατήστε στο σύνδεσμο εδώ):

Home