Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δημοσκόπηση Offsite News: Τα σενάρια 2ου γύρου στις Προεδρικές

Offsite Team -
30.10.2022 - 06:45

Δημοσκόπηση Offsite News: Τα σενάρια 2ου γύρου στις Προεδρικές

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα για 3 σενάρια δεύτερου γύρου

Τα σενάρια του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών παρουσιάζει σήμερα Offsite News.

Τα 3 σενάρια της Pulse Market Research για τον 2ο γύρο αφορούν τους 3 βασικούς διεκδικητές όπως αυτοί παρουσιάζονται στην πρώτη στη σειρά μεγάλη δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές της Offsite News που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της εκπομπής Snipers την Πέμπτη 27/10. 

>>> Αυτή είναι η δημοσκόπηση της Offsite News - Pulse (Κάρτες)

 

1

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά τον 1ο γύρο των Προεδρικών στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Νίκος Χριστοδουλίδης με ποσοστό 32% και ακολουθούν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 17% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 15%. Στην 4η θέση βρίσκεται ο Αχιλλέας Δημητριάδης με ποσοστό 6% και ακολουθεί ο Χρίστος Χρίστου με 4%, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 2% ενώ ποσοστό 1% παίρνουν οι Γιώργος Κολοκασίδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς. Οι άλλοι υποψήφιοι πέρνουν ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 1%.

1

Όσο αφορά τώρα τα σενάρια δεύτερου γύρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης φαίνεται να κερδίζει με σχετική ευκολία και τους 2 βασικούς του αντιπάλους. Συγκεκριμένα στο σενάριο που θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Αβέρωφ Νεοφύτου παίρνει ποσοστό 52% έναντι 24% του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Την ίδια ώρα ένας στους δέκα ερωτηθέντες φαίνεται να μην έχει αποφασίσει τι θα πράξει σε ένα τέτοιο σενάριο ενώ 8% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει. 

1

Στο σενάριο τώρα που στον δεύτερο γύρο βρεθούν αντιμέτωποι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης ο τέως υπουργός Εξωτερικών παίρνει ποσοστό 54% έναντι 26% του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Την ίδια ώρα ένας στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει σε ένα τέτοιο σενάριο ενώ 8% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει.

1

Τέλος στο σενάριο 2ου γύρου με αντιμέτωπους τους Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου φαίνεται να υπάρχει ντέρμπι για το ποιος θα επικρατήσει. Συγκεκριμένα σήμερα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παρουσιάζεται να παίρνει ποσοστό 39% έναντι 35% του Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημειώνεται οτι και σε αυτό το σενάριο ένας στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει σε ένα τέτοιο σενάριο ενώ 8% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει.

1

Home