Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΠΑ: Καταστατικό συνέδριο λίγο πριν την μάχη των Βουλευτικών

Του Στέλιου Στυλιανού -
06.02.2020 - 06:00

ΔΗΠΑ: Καταστατικό συνέδριο λίγο πριν την μάχη των Βουλευτικών

Thumbnail
Εκλέγει νέα ηγεσία και τρέχει για είσοδο στην Βουλή το κόμμα του Μάριου Καρογιάν

Σε ρυθμούς Καταστατικού συνεδρίου κινούνται στην Δημοκρατική Παράταξη, του Μάριου Κάρογιαν. Το κόμμα το οποίο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2018 θα εκλέξει το επόμενο διάστημα την ηγεσία με την οποία θα πορευθεί στις Βουλευτικές του 2021 με σαφής στόχευση την είσοδο στην Βουλή, μετά και το αποτέλεσμα που σημείωσε στις Ευρωεκλογές τον περασμένο Μάιο(3.8%). 

Το Καταστατικό συνέδριο του κόμματος που ίδρυσε το 2018 ο Μάριος Καρογιάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 6/2 στο Royal Hall στην Λευκωσία, ενω θα ακολουθήσει και εκλογικό συνέδριο το οποίο χρονικά τοποθετείται περί τα τέλη Μαρτίου στο οποίο τα μέλη της ΔΗΠΑ θα εκλέξουν την ηγεσία με την οποία το κόμμα θα πορευθεί στις εκλογές, αλλά και η εκλογή Επαρχιακών και τοπικών επιτροπών.

Πηγές από την ΔΗΠΑ σημείωσαν στην ιστοσελίδα μας ότι η ηγεσία του κόμματος θα αποτελείται από Πρόεδρο, 3 Αντιπροέδρους, Γενικό Γραμματέα και Γενικό Οργανωτικό, με τους Αντιπροέδρους του κόμματος να μοιράζονται πέραν των 40 θεματικών για τις οποίες θα πρέπει να λογοδοτούν για τις δράσεις τους ανά τρίμηνο. 

Παράλληλα στο κόμμα προσανατολίζονται και στην δημιουργία δράσεων από τα μέλη του κόμματος και για το σκοπό αυτό θα μπορεί όποιο μέλος του κόμματος το επιθυμεί να δημιουργεί κάποια δράση για την οποία θα ενημερώνει την ηγεσία χωρίς να αποκλείεται στις δράσεις αυτές να συμμετέχουν και άτομα τα οποία δεν είναι μέλη του κόμματος.

Στόχος όπως μας λέχθηκε μέσα από τις δράσεις αυτές είναι να γίνεται προώθηση και θέσεων εντός Κοινοβουλίου στην περίπτωση που το κόμμα εξασφαλίσει Κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση, αλλά και να βγει και στον κοινωνία ότι η ΔΗΠΑ δεν είναι Αρχηγικό κόμμα και ότι δίνει βήμα στους πολίτες. 

Στο μεταξύ βάσει και του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών προσανατολίζονται σε αυτόνομη κάθοδος, εκφράζοντας μάλιστα αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου στην Βουλή. Τέλος, σημειώνεται ότι στο σημερινό καταστατικό συνέδριο του κόμματος δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα 306 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, ενώ σε αυτό σύμφωνα με πηγές από το κόμμα θα συμμετάσχουν και διάφορες προσωπικότητες.

ΠτΔ σε Ερντογάν: Πάντοτε έτοιμος να προσέλθω σε συνομιλίες

Offsite Team -
30.06.2022 - 02:25

ΠτΔ σε Ερντογάν: Πάντοτε έτοιμος να προσέλθω σε συνομιλίες

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητά του για επανάληψη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε απόψε στις εργασίες του ευρωατλαντικού δείπνου εργασίας που φιλοξένησε στη Μαδρίτη, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σειρά ηγετών των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τόσο στο περιθώριο του δείπνου όσο και κατά τη διάρκεια αυτού. Μεταξύ άλλων, αντάλλαξε απόψεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμανουέλ Μακρόν, τον Βρετανό Πρωθυπουργό κ. Μπόρις Τζόνσον, τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Μάριο Ντράγκι, τον Πρωθυπουργό του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό, τον Αυστριακό Καγκελάριο κ. Καρλ Νεχάμερ και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν.

>>> Διαβάστε επίσης: Τα είπε στο... πόδι με Ερντογάν ο Αναστασιάδης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε, επίσης, με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις, κυρίως σε σχέση με το Κυπριακό.

1

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας την ετοιμότητά του για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για διευθέτηση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και επανέλαβε πως ο ίδιος είναι πάντοτε έτοιμος να προσέλθει σε συνομιλίες, με στόχο τη διευθέτηση ενός χρονίζοντος προβλήματος, η επίλυση του οποίου θα είναι επωφελής για την Κύπρο και όλους τους Κύπριους, καθώς και για τη σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας. 

1

1

Στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ενώπιον των 36 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,  της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε αρχικά στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, με προεξάρχουσες τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η οποία έχει επιφέρει μείζονες αλλαγές, όχι μόνο επί πτυχών της παραδοσιακής ασφάλειας, αλλά και σε τομείς, όπως είναι η ασφάλεια τροφίμων, η ενεργειακή ασφάλεια , η μετανάστευση και οι υβριδικές απειλές.

Βεβαίως, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ θα πρέπει πάντοτε να βασίζεται στον σεβασμό, αφενός, της αυτονομίας των δύο οργανισμών ως προς τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων τους και, αφετέρου, του διεθνούς δικαίου.

Τούτων δοθέντων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε στην παρέμβαση του, 4 σημεία που θα πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα, δηλαδή (α) την ενδυνάμωση των αυτόνομων αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ, ούτως ώστε αυτή να μπορεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, πάντοτε σε συνοχή και συνεργασία με συμμάχους, όπως το ΝΑΤΟ ή άλλες χώρες με τις οποίες η ΕΕ μοιράζεται κοινά συμφέροντα και αξίες, (β) την επίδειξη μηδενικής ανοχής, είτε προς παραβιάσεις του Διεθνούς Δίκαιου είτε προς αναθεωρητικές πολιτικές, (γ) την επίλυση υφισταμένων προβλημάτων, τα οποία απειλούν τη συνοχή των δύο Οργανισμών στη βάση του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης και (δ) την εφαρμογή από όλες τις χώρες των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, προκειμένου αυτές να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές.

Αναφερόμενος στο κυπριακό πρόβλημα το οποίο χαρακτήρισε ως μια «ανοικτή πληγή», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι, όσο αυτό διαιωνίζεται τόσο θα συνεχίζει να αποτελεί απειλή προς την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Επανέλαβε πως επιδίωξη του παραμένει ο τερματισμός της διαίρεσης στην Κύπρο και η επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης διευθέτησης στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των όσων προβλέπονται στο Διεθνές Δίκαιο.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε την προσήλωση του στην προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου είχαν διακοπεί με στόχο μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. Ένας στόχος που θα καταστεί εφικτός με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των εμπλεκομένων θα αποφασίσει ότι είναι επιτέλους καιρός για μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε ένα κανονικό κράτος, πράγμα που θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών  της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Home