Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΠΑ: Καταστατικό συνέδριο λίγο πριν την μάχη των Βουλευτικών

Του Στέλιου Στυλιανού -
06.02.2020 - 06:00

ΔΗΠΑ: Καταστατικό συνέδριο λίγο πριν την μάχη των Βουλευτικών

Thumbnail
Εκλέγει νέα ηγεσία και τρέχει για είσοδο στην Βουλή το κόμμα του Μάριου Καρογιάν

Σε ρυθμούς Καταστατικού συνεδρίου κινούνται στην Δημοκρατική Παράταξη, του Μάριου Κάρογιαν. Το κόμμα το οποίο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2018 θα εκλέξει το επόμενο διάστημα την ηγεσία με την οποία θα πορευθεί στις Βουλευτικές του 2021 με σαφής στόχευση την είσοδο στην Βουλή, μετά και το αποτέλεσμα που σημείωσε στις Ευρωεκλογές τον περασμένο Μάιο(3.8%). 

Το Καταστατικό συνέδριο του κόμματος που ίδρυσε το 2018 ο Μάριος Καρογιάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 6/2 στο Royal Hall στην Λευκωσία, ενω θα ακολουθήσει και εκλογικό συνέδριο το οποίο χρονικά τοποθετείται περί τα τέλη Μαρτίου στο οποίο τα μέλη της ΔΗΠΑ θα εκλέξουν την ηγεσία με την οποία το κόμμα θα πορευθεί στις εκλογές, αλλά και η εκλογή Επαρχιακών και τοπικών επιτροπών.

Πηγές από την ΔΗΠΑ σημείωσαν στην ιστοσελίδα μας ότι η ηγεσία του κόμματος θα αποτελείται από Πρόεδρο, 3 Αντιπροέδρους, Γενικό Γραμματέα και Γενικό Οργανωτικό, με τους Αντιπροέδρους του κόμματος να μοιράζονται πέραν των 40 θεματικών για τις οποίες θα πρέπει να λογοδοτούν για τις δράσεις τους ανά τρίμηνο. 

Παράλληλα στο κόμμα προσανατολίζονται και στην δημιουργία δράσεων από τα μέλη του κόμματος και για το σκοπό αυτό θα μπορεί όποιο μέλος του κόμματος το επιθυμεί να δημιουργεί κάποια δράση για την οποία θα ενημερώνει την ηγεσία χωρίς να αποκλείεται στις δράσεις αυτές να συμμετέχουν και άτομα τα οποία δεν είναι μέλη του κόμματος.

Στόχος όπως μας λέχθηκε μέσα από τις δράσεις αυτές είναι να γίνεται προώθηση και θέσεων εντός Κοινοβουλίου στην περίπτωση που το κόμμα εξασφαλίσει Κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση, αλλά και να βγει και στον κοινωνία ότι η ΔΗΠΑ δεν είναι Αρχηγικό κόμμα και ότι δίνει βήμα στους πολίτες. 

Στο μεταξύ βάσει και του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών προσανατολίζονται σε αυτόνομη κάθοδος, εκφράζοντας μάλιστα αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου στην Βουλή. Τέλος, σημειώνεται ότι στο σημερινό καταστατικό συνέδριο του κόμματος δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα 306 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, ενώ σε αυτό σύμφωνα με πηγές από το κόμμα θα συμμετάσχουν και διάφορες προσωπικότητες.

Home