Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΠΑ - Οικολόγοι: Όλα ανοιχτά για Προεδρικές

Του Στέλιου Στυλιανού -
02.10.2022 - 06:00

ΔΗΠΑ - Οικολόγοι: Όλα ανοιχτά για Προεδρικές

Προχωρούν οι διεργασίες στα δύο κόμματα - Συνέρχεται σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Οικολόγων

Μήνας αποφάσεων για τις Προεδρικές αναμένεται να είναι ο Οκτώβριος σε Δημοκρατική Παράταξη και Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών με τις διεργασίες στα δύο κόμματα να είναι καθημερινές να καταλήξουν σε τελικές αποφάσεις με τον χρόνο να πιέζει. 

Κάνοντας αρχή από το Κίνημα Οικολόγων να αναφέρουμε ότι σήμερα συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος όπου θα υπάρξει ενημέρωση για την εσωτερική δημοσκόπηση που διεξήχθη ανάμεσα στα μέλη του Κινήματος από τις 17 - 19 Σεπτεμβρίου.

Στη δημοσκόπηση τα μέλη του Κινήματος έκφρασαν τη γνώμη τους για εκείνους τους υποψηφίους  (Χριστοδουλίδης, Μαυρογιάννης, Κολοκασίδης, Δημητριάδης, Ηλιάδης και Πρωτοπαπάς)  οι οποίοι ζήτησαν και είχαν συναντήσεις με αντιπροσωπεία της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος και, σχολίασαν γραπτώς τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να καθοριστεί μεταξύ άλλων και η σύγκληση της Εκλογικής Συνδιάσκεψης η οποία θα πάρει την απόφαση για τη θέση του Κινήματος στις προεδρικές εκλογές του 2023.  Την εκλογική συνδιάσκεψη του Κινήματος αποτελούν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής καθώς επίσης και οι Επαρχιακές επιτροπές του Κινήματος.

Ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή και αν θα προκρίνει πέραν του ενός υποψηφίου για να τεθεί ενώπιον της εκλογικής συνδιάσκεψης. Πάντως όπως μας λέχθηκε ακόμα όλα είναι ανοικτά καθώς εάν τελικά τεθούν ενώπιον της Εκλογικής συνδιάσκεψης πέραν των 2 ατόμων θα υπάρξουν δύο γύροι ψηφοφορίας και στο τέλος αυτός που θα επιλεγεί θα πρέπει να πάρει ποσοστό πέραν του 60%.

Ποσοστό που όπως φαίνεται δύσκολα μπορεί να πετύχει κάποιος από τους υποψήφιους με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται στο τέλος να υπάρξει απόφαση για κατά συνείδηση ψήφο.

Στην Δημοκρατική Παράταξη σύμφωνα με πηγές από το κόμμα αναμένεται να πάρει οριστικές αποφάσεις  μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου ενώ αυτή την περίοδο συνεχίζει τις επαρχιακές συνελεύσεις και τον διάλογο με τα μέλη του κόμματος. 

Στο κόμμα φαίνεται να συζητούνται τόσο το όνομα του Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και του Νίκου Χριστοδουλίδη χωρίς για την ώρα να έχει κάποιος ξεκάθαρο προβάδισμα.

Σημειώνεται ότι στελέχη του κόμματος έχουν έντονη άποψη για το πως θα πρέπει να κινηθεί η ΔΗΠΑ και δεν αποκλείεται στο τέλος η στήριξη του ενός από τους δύο υποψηφίους να κριθεί στις λεπτομέρειες. 

Home