Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΠΑ: Σημαντική επιτυχία το νομοσχέδιο Μενέντεζ - Ρούμπιο

Offsite Team -
13.06.2019 - 20:07

ΔΗΠΑ: Σημαντική επιτυχία το νομοσχέδιο Μενέντεζ - Ρούμπιο

Thumbnail
"Αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας στο επίπεδο των στρατηγικών εταίρων"

Η Δημοκρατική Παράταξη αποτιμά θετικά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στo Αμερικανικό Κογκρέσο από τους Γερουσιαστές Μπόμπ Μενέντες και Μάρκο Ρούμπιο, το οποίο προνοεί μεταξύ άλλων την άρση του Αμερικανικού εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία από το 1987, με το πολιτικό κόμμα να κάνει λόγο για «σημαντική διπλωματική επιτυχία».  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νομοσχέδιο «αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας στο επίπεδο των στρατηγικών εταίρων ενώ παράλληλα αναγνωρίζει στην Κυπριακή Δημοκρατία τον σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού, της διακίνησης όπλων μαζικής καταστροφής αλλά και σε σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια».

 

Λέει ακόμη ότι η άρση του εμπάργκο όπλων δημιουργεί νέες προοπτικές αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με τις ΗΠΑ και με άλλους Ευρωπαίους εταίρους. Τέλος αναφέρει ότι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στον τριμερή διάλογο Ισραήλ-Κύπρου και Ελλάδας για τα ζήτημα της ενέργειας, της ασφάλειας στην θάλασσα, της κυβερνοασφάλειας και προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας, όπως και η πρόθεση τους να εμβαθύνουν την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της ασφάλειας, δημιουργεί νέα γεωπολιτικά δεδομένα τα οποία «ενδυναμώνουν την στρατηγική θέση της Κύπρου στην περιοχή».

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home