ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ επαναφέρει αποτυχημένες συνταγές διακυβέρνησης του

ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ επαναφέρει αποτυχημένες συνταγές διακυβέρνησης του

"Σωστές αποφάσεις από ΠτΔ και Κυβέρνηση "

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, κ. Δημήτρης Δημητρίου, για νέα μέτρα της κυβέρνησης απαντώντας παράλληλα και στις προτάσεις του ΑΚΕΛ. 

Όπως αναφέρει: "Οι σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου όπως τις ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν ένα σκοπό. Να προασπίσουν την υγεία μας, για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Αυτό είναι το πρώτιστο.

Σε αυτό το πλαίσιο πάρθηκαν και αποφάσεις που αφορούν το σταδιακό επαναπατρισμό του συνόλου των συμπατριωτών μας που το επιθυμούν.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαχειρίζεται και την οικονομική πτυχή της πανδημίας. Η επέκταση των μέτρων που αφορούν τους εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για περίοδο μέχρι και επτά μηνών καταδεικνύει το σκοπό: Να ενισχυθεί το εισόδημα των συμπολιτών μας που πλήττονται από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Όμως οι πόροι του κράτους δεν είναι ανεξάντλητοι. Η έξοδος στις αγορές έγινε έγκαιρα και με επιτυχία και η ρευστότητα που εξασφαλίστηκε θα ενισχύσει τα ταμεία του κράτους για να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Πλέον και με τα σημερινά μέτρα κινούμαστε στα όρια των δυνατοτήτων μας.

Την ώρα που το ΑΚΕΛ εισηγείται επέκταση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων μόλις μέχρι το τέλος του Απρίλη, για δεκαπέντε μόνο επιπρόσθετες μέρες, τα μέτρα της κυβέρνησης επεκτείνουν τη στήριξη μέχρι και για επτά μήνες. 

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ επαναφέρει δυστυχώς με τις εισηγήσεις του τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές της διακυβέρνησής τους. Θέλουν να βάλουμε χέρι στα ταμεία προνοίας, να δανειστούμε δηλαδή από τις αυριανές συντάξεις των εργαζομένων για να μοιράσουμε επιταγές. Εισηγούνται επίσης να επιβάλουμε νέες φορολογίες. Τώρα που η ρευστότητα είναι το ζητούμενο, θέλουν να επιβάλλουμε χαράτσι στις επιχειρήσεις αλλά και στους πολίτες.

Εμείς δεν κινούμαστε από ιδεοληψίες ή ιδεολογικές αγκυλώσεις αλλά με ορθολογισμό και με αφετηρία την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η απαραίτητη ρευστότητα για την αγορά μπορεί να εξασφαλιστεί με το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στραγγίζουν μέρα με τη μέρα. Είναι η ώρα να ενισχύσουμε, με υπευθυνότητα στο κοινοβούλιο, τα μέτρα που ο τόπος χρειάζεται. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση συνεχίζουν με τις σωστές αποφάσεις να μεταφέρουν στους πολίτες τη σιγουριά και την αποφασιστικότητα πως θα τα καταφέρουμε. Και ναι, θα τα καταφέρουμε. Και την πανδημία να νικήσουμε και την οικονομία να κρατήσουμε στις ράγες"

 

Home