Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Άνοιγμα στην κοινωνία μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο

Offsite Team -
21.10.2021 - 14:06

ΔΗΣΥ: Άνοιγμα στην κοινωνία μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο

Με δικό του υποψήφιο ο ΔΗΣΥ στις Προεδρικές ανέφερε ο Αβέρωφ - Οι θεματικοί πυλώνες του προσυνεδριακού διαλόγου

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποίησε ο Δημοκρατικός Συναγερμός  για τον προσυνεδριακό διάλογο και το μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό συνέδριο το οποίο θα λάβει χώρα το τέλος της άνοιξης.

Όπως αναφέρθηκε από πλευράς του Αβέρωφ Νεοφύτου από τον προσυνεδριακό διάλογο αλλά και το συνέδριο που θα ακολουθήσει ο ΔΗΣΥ επιδιώκει τρία πράγματα να συνομιλήσει με την κοινωνία, να ανανεώσει την συμφωνία του με την κοινωνία και να συνεχίσει για την Κύπρο του αύριο. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μάλιστα όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στόχος είναι μέσα από μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις να φτάσουν παντού, με στόχο οι συζητησεις να είναι πιο ανοιχτές και συμμετοχικές. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά πόσο στο συνέδριο του κόμματος θα ανακοινωθεί και ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι το συνέδριο είναι μια πολιτική διαδικασία η οποία  γίνεται για να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο πολιτικό και ιδεολογικό μανιφέστο χωρίς να αλλάξουν τον θεμελιό και χωρίς να πειράξουν ούτε λέξη από την πολιτική διακήρυξη. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ανέφερε παράλληλα ότι η επιλογή του υποψηφίου θα καθοριστεί από το Ανώτατο Συμβούλιο με δημοκρατικές διαδικασίες αλλά τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα είναι τα κύρια συστατικά για την διακυβέρνηση 2023- 2028.

Παράλληλα τονισε ότι ο ΔΗΣΥ είναι επιλογή εγγύησης εξάφραζοντας την βεβαιότητα ότι ο ΔΗΣΥ θα έχει τον δικό του υποψήφιο με τον ίδιο να επιφυλάσσεται να αναφέρει τις θέσεις του όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες. 

Οι βασικοί πυλώνες του προσυνεδριακού διαλόγου

1

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Πολιτικού - Ιδεολογικού συνεδρίου, Μιχάλης Σοφοκλέους τόνισε ότι οι στόχοι του συνεδρίου είναι η δημιουργία μιας ανανεωμένης πολιτικής πλατφόρμας που θα καθιερώνει την Κύπρο του αύριο αλλά και ένα πολιτικό - ιδεολογικό μανιφέστο που θα ανανεώνει την συμφωνία της Παράταξης με την Κυπριακή κοινωνία. 

Οι βασικοί θεματικοί πυλώνες του Προσυνεδριακού διαλόγου είναι:

  • Ισχυρή οικονομία και ανάπτυξη
  • Πράσινη μετάβαση
  • Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία
  • Σύγχρονη παιδεία, σύγχρονη αγορά εργασίας
  • Υγεία και κοινωνικό κράτος
  • Κράτος δικαίου, δημοκρατία διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες
  • Περιβάλλον και ποιότητα ζωής
  • Η Κύπρος στο κόσμο, την Ευρώπη, την Μεσόγειο
  • Πολιτική και ιδεολογία

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Μιχάλης Σοφοκλέους τους επόμενους μήνες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιήσει κατά τόπους συνελεύσεις ενώ από σήμερα λειτουργεί η ιστοσελίδα της επόμενης μέρας (epomenimera.disy.cy.), όπου θα είναι όλες οι δραστηριότητες και θα μπορεί ο κάθε πολίτης να υποβάλει τις απόψεις του.  

Home