Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Αρχίζει δουλειά ο Δίπλαρος - Τα 3 βήματα της Αννίτας

Στέλιος Στυλιανού -
30.05.2023

ΔΗΣΥ: Αρχίζει δουλειά ο Δίπλαρος - Τα 3 βήματα της Αννίτας

Οι ενέργειες της Προέδρου του κόμματος για να καταστεί ξάνα ο Συναγερμός ισχυρός

Σε πορεία ανασυγκρότησης βρίσκεται ο ΔΗΣΥ μετά την εκλογή νέας ηγεσίας με την Αννίτα Δημητρίου να θέλει το κόμμα να προχωρήσει σε οργανωτικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις την ώρα μάλιστα που η νέα ηγεσία έχει ξεκινήσει τις πρώτες επαφές με την βάση στα πλαίσια των Επαρχιακών Συνεδρίων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες. 

Μάλιστα η Πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε σε κάποιες ενέργειες που προγραμματίζονται και έχουν ως στόχο να κάνουν ισχυρό τον ΔΗΣΥ. 

Συγκεκριμένα το κόμμα προχωρά σε επαναλειτουργία και αναβάθμιση της Σχολής Πολιτικής Επιμόρφωσης η οποία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, θα αποτελούν τον χώρο όπου οι πολιτικές σε τακτική βάση θα δοκιμάζονται μέσα από τον διάλογο και θα εμπλουτίζονται, όχι μόνο ιδεολογικά αλλά και επιστημονικά. 

Παράλληλα η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προανήγγειλε και την ενεργοποίηση των ομάδων Παραγωγής Πολιτικής οι οποίες σε σύνδεση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα θα εκπονούν πολιτικές για κάθε τομέα πολιτικής.

Ένα τρίτο βήμα το οποίο επιδιώκεται είναι να τεθεί σε λειτουργία ο θεσμός του Συμβουλίου Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, το λεγόμενο «Shadow cabinet». Ένα θεσμό που θα παρακολουθεί τις κυβερνητικές πολιτικές και θα προτείνει δράσεις και εισηγήσεις για βελτίωση ή αλλαγές.

Στο μεταξύ την ίδια ώρα οργανώνεται από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος, Ευθύμιο Δίπλαρο το πλάνο για μια πορεία το επόμενο διάστημα στην βάση, με την πορεία αυτή να ξεκινα΄από την Λάρνακα στα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου την περασμένη εβδομάδα έγινε η ανάθεση των θεματικών καθηκόντων του Αναπληρωτή Προέδρου και των Αντιπροέδρων όπως προνοεί και το καταστατικό του κόμματος.

Μεγάλος βάρος μάλιστα πέφτει στον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος καθώς του έχει ανατεθεί η γενική ευθύνη Οργανωτικής Ανασυγκρότησης της Παράταξης σε παγκύπρια κλίμακα.

Συγκεκριμένα έχει την ευθύνη να ετοιμάσει και να εφαρμόσει σε συνεργασία με τους Προέδρους και βουλευτές πλάνο επισκέψεων σε όλες τις Τοπικές Επιτροπές με σκοπό τη συλλογή εισηγήσεων απόψεων για θεσμοθέτηση τακτικής αμφίδρομης επικοινωνίας.

Στέλιος Στυλιανού 

Home