Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ για καρκίνο μαστού: Η πρόληψη & έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές

Offsite Team -
25.10.2020

ΔΗΣΥ για καρκίνο μαστού: Η πρόληψη & έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές

Thumbnail
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, ο Δημοκρατικός Συναγερμός στέλνει και φέτος δυνατά το μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να είναι ο συχνότερος καρκίνος για τις γυναίκες και η πρώτη αιτία θανάτου. Μια στις οκτώ γυναίκες υπολογίζεται πως θα νοσήσει. Παρόλα αυτά, οι εκστρατείες πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση, τα νέα, στοχευμένα φάρμακα, οι θεραπείες και η εξειδικευμένη προσέγγιση, φέρνουν το ποσοστό θνησιμότητας για τον καρκίνο του μαστού στην Κύπρο, σε ένα από τα χαμηλότερα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι τα σημαντικότερα όπλα που διαθέτει η γυναίκα σήμερα κατά του καρκίνου του μαστού. Τιμώντας λοιπόν όλες τις γυναίκες που πάλεψαν με αυτή την ασθένεια, τις γυναίκες που βγήκαν νικήτριες αλλά και όλες εκείνες που πάλεψαν γενναία αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια κατά του καρκίνου του μαστού, ενθαρρύνοντας με όλες μας τις δυνάμεις τις γυναίκες ν’ αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο για προληπτικό έλεγχο.

 

Home