Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ για θάνατο Πιερή: «Φτωχότερος από σήμερα ο πολιτισμός μας»

Offsite Team -
03.11.2021 - 12:58

ΔΗΣΥ για θάνατο Πιερή: «Φτωχότερος από σήμερα ο πολιτισμός μας»

Ανακοίνωση για το θάνατο του καθηγητή Πανεπιστημίου Κύπρου

O Δημοκρατικός Συναγερμός θρηνεί για το θάνατο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου και ποιητή Μιχάλη Πιερή. Σε ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι είναι «Φτωχότερος από σήμερα ο πολιτισμός μας, με τον θάνατο του καθηγητή και τεχνίτη του λόγου Μιχάλη Πιερή».

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «καταπιάστηκε από νωρίς με τη φιλολογία και το θέατρο, τις δυο μεγαλύτερες αγάπες του που έμελλε μέσα από την παραγωγή και την ανάδειξη του γραπτού λόγου, να τον ταξιδέψουν στα πέρατα της γης. Με έργα του να έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες του κόσμου, παράλληλα με τις τιμητικές διακρίσεις που του απέδωσαν τη δίκαιη επιβράβευση ως λογοτέχνη, ποιητή, μεταφραστή ο Μιχάλης Πιερής έκανε γνωστή την Κύπρο και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά στα πέρατα της γης.  

Κόσμησε όμως και τα πανεπιστημιακά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο, εφόσον υπήρξε καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Αριστοτελείου και του Πανεπιστημίου Κύπρου, συμβάλλοντας στη διάδοση και εμπέδωση της λογοτεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Αυτή ήταν και η αποστολή του τόσο ως διευθυντής λογοτεχνικών περιοδικών αλλά και ως γεννήτορας θεατρικών εργαστηρίων και καλλιτεχνικών φεστιβάλ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Η ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Πιερή.

Home