ΔΗΣΥ για Τουρκία: Το δίκαιο της θάλασσας δεν είναι αλά κάρτ

ΔΗΣΥ για Τουρκία: Το δίκαιο της θάλασσας δεν είναι αλά κάρτ

Το μήνυμα του ΔΗΣΥ για τη Σύνοδο των MED7

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τη Σύνοδο χωρών του Νότου και την Τουρκία. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Μέσω της διαρκούς εμπλοκής των χωρών του Νότου, της ΕΕ και όλων των θεσμών στους οποίους ανήκει η Κύπρος, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε  τις τουρκικές απειλές

 

Η κοινή διακήρυξη των Med7, των επτά χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία καλεί την ΕΕ να μελετήσει τη λήψη μέτρων σε περίπτωση που η Τουρκία δεν εγκαταλείψει τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι ένα ακόμη απτό βήμα υποστήριξης προς τη χώρα μας από τον διεθνή παράγοντα. Αποτελεί δε, μια ακόμη σημαντικότατη προσθήκη στη διπλωματική φαρέτρα της Δημοκρατίας και στον αγώνα της προάσπισης και διαφύλαξης των νόμιμων δικαιωμάτων της. 

 

Μέσω της διαρκούς εμπλοκής των χωρών του Νότου, της ΕΕ και όλων των θεσμών στους οποίους ανήκει η Κύπρος, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε  τις τουρκικές απειλές, οι οποίες δεν στρέφονται μόνο κατά της χώρας μας αλλά κατά και της ίδιας της Ευρώπης. Κάτι που αντιλαμβάνονται πλήρως και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.  

 

Το μήνυμα προς αυτή την Τουρκία, η οποία παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας δεν είναι αλά κάρτ.

 
Home