Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Η έγνοια του ΑΚΕΛ πως να αναρριχηθεί στην εξουσία

Offsite Team -
26.08.2019 - 13:33

ΔΗΣΥ: Η έγνοια του ΑΚΕΛ πως να αναρριχηθεί στην εξουσία

Thumbnail
Πυρά ΔΗΣΥ εναντίον ΑΚΕΛ

Με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα που θέλουν το ΑΚΕΛ να συζητά τις διαδικασίες των Προεδρικών Εκλογών του 2023, το ΔΗΣΥ με σημερινή του ανακοίνωση τονίζει ότι την στιγμή που έρχονται κρίσιμες εξελίξεις στο κυπριακό το ΑΚΕΛ ασχολείται με το πώς θα αναρριχηθεί στην εξουσία.

Διαβάστε πιο κάτω την αυτούσια δήλωση του ΔΗΣΥ:

Ακούσαμε και σήμερα τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ να δηλώνει πως το κόμμα του θα επιδιώξει συμμαχίες ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023. Με στόχο όπως λένε, να διώξουν τον Αναστασιάδη και τον Συναγερμό από την εξουσία.

Αυτή είναι δυστυχώς η έγνοια τους, τον Αύγουστο του 2019. Tρεισήμισι ακριβώς χρόνια, πριν τον Φλεβάρη του 2023.  

Σήμερα, παραμονές της καθόδου στην Κύπρο της κ. Λουτ με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου για συνολική επίτευξη του κυπριακού, παραμονές της συνάντησης των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ, η πρώτη έγνοια του ΑΚΕΛ είναι το πως θα αναρριχηθεί στην εξουσία. Παρόλο που λένε στο ΑΚΕΛ πως ανησυχούν για το πως θα είναι η Κύπρος χωρίς επίλυση του κυπριακού, τώρα που είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων, αποφάσισαν να συναντηθούν με κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και μάλιστα να διαρρέουν αυτές τις μυστικές τους συναντήσεις.  

Τις θέσεις των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου στο κυπριακό, τις ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Διερωτόμαστε τι κοινό έχουν οι θέσεις του ΑΚΕΛ με τις θέσεις των κομμάτων αυτών. Εκτός και αν θα περιοριστούν στο κοινό ενδιαφέρον, της νομής της εξουσίας.  

Εμείς, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε τέτοιες συζητήσεις. Αλλά φαίνεται ότι παρεξηγείται η υπεύθυνη σιωπή μας.  

Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό θα συνεχίσουμε να πράττουμε ότι πράτταμε πάντα. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και να πολιτευόμαστε με υπευθυνότητα.  

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να είμαστε όλοι μας συνοδοιπόροι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει χρόνος. Για την επίλυση του κυπριακού, κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη.

 

Home