Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Ήταν «busy» ο Νίκος και δεν πήγε - Προχωρούν με Προεδρικές

Του Στέλιου Στυλιανού -
02.12.2021 - 06:00

ΔΗΣΥ: Ήταν «busy» ο Νίκος και δεν πήγε - Προχωρούν με Προεδρικές

Άνοιξαν επίσημα την διαδικασία Προεδρικών στην Πινδάρου - Όλα όσα έγιναν & λέχθηκαν στην Συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου

Σε ρυθμούς Προεδρικών εκλογών κινούνται πλέον στην Πινδάρου καθώς η απόφαση του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου το βράδυ της Τετάρτης 1/12 ξεκαθάρισε το σκηνικό τουλάχιστον ως προς τις εσσωκομματικές διαδικασίες που θα ακολουθήσει το κόμμα στον δρόμο προς τις Προεδρικές. 

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση στις 10 Ιανουαρίου 2022 θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές εκλογές του 2023 και στις 12 Μαρτίου θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο όπου θα επιλέξει οριστικά τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως τονίστηκε τους 2 μήνες που θα ακολουθήσουν της υποβολής υποψηφιοτήτων παρέχεται έτσι πολύς χρόνος τόσο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, όσο και για την επικοινωνία με τους 1800 και πλέον σύνεδρους, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκπροσώπους από όλες τις επαρχίες, τη νεολαία, την τοπική αυτοδιοίκηση και το σύνολο των νυν και πρώην πολιτειακών αξιωματούχων που προέρχονται από την παράταξη.

Μάλιστα όπως τονίστηκε η επιλογή θα πραγματοποιηθεί με μυστική ψηφοφορία, όπως ακριβώς προβλέπει το Καταστατικό. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η απουσία Χριστοδουλίδη

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος μέσα από επιστολή που απέστειλε στο Πολιτικό Γραφείο και την οποία ο ίδιος ο Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε να αναγνωστεί ανέφερε ότι λόγω άλλων υπηρεσιακών υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων η παρουσία του σε εκδήλωση της πρεσβείας του Ισραήλ δεν επέτρεπαν την παρουσία του.

Μάλιστα στο γραπτό του υπόμνημα προς το Πολιτικό Γραφείο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επαναλαμβάνει τη θέση του ότι είναι ακόμη νωρίς για να αρχίσει η συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές και πως σε αυτή τη φάση προέχει η αντιμετώπιση άλλων προκλήσεων, αναφορά που γεννά ερωτηματικά καθώς βάσει και των τελικών εξελίξεων εάν ο ίδιος επιθυμεί να πάρει το χρίσμα μέσω των εσωκομματικών διαδικασιών θα πρέπει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου (σε 40 μέρες) να υποβάλει υποψηφιότητα.

Καταχειροκροτήθηκε η Αννίτα

Παρατεταμένα χειροκροτήματα ακολούθησαν της τοποθέτησης της Προέδρου της Βουλής και Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου. 

Η Αννίτα Δημητρίου στη σύντομη αλλά «γεμάτη» με νόημα παρέμβαση της είπε μεταξύ άλλων πως ο ΔΗΣΥ διαθέτει ένα δημοκρατικό Καταστατικό και πως όσοι είναι μέλη του πρέπει να το σέβονται και να το ακολουθούν, η στιγμή που η αίθουσα «γέμισε» από χειροκροτήματα ήταν όταν η Πρόεδρος της Βουλής είπε: Όσοι το σέβονται το ακολουθούν. Όσοι δεν το σέβονται και δεν θέλουν να το σεβαστούν τότε είναι θέμα δικό τους και μπορούν να ακολουθήσουν το δρόμο τους αλλά εκτός ΔΗΣΥ.

11

Παρών όλο το υπουργικό 

Η απουσία πάντώς του Νίκου Χριστοδουλίδη σχολιάστηκε όχι μόνο στα πηγαδάκια ανάμεσα στα μέλη του πολιτικού γραφείου αλλά και στις παρεμβάσεις που ακολούθησαν τόσο από πλευράς υπουργών της Κυβέρνησης οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες (πλην του Πρόδρομου Προδρόμου ο οποίος απουσίαζε στις Βρυξέλλες). Μάλιστα ο Υπ. Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης έριξε τα καρφιά του προς τον ΥΠΕΞ κατηγορώντας τον για υποκρισία και απαξίωση προς το πολιτικό γραφείο. 

Έντονη ήταν και η στάση άλλων υπουργών της Κυβέρνησης οι οποίοι μάλιστα θεώρησαν προσβλητική την αναφορά Χριστοδουλίδη στην επιστολή του που αναγνώστηκε ενώπιον των μελών ότι η προεκλογική εκστρατεία τόσο νωρίς θα λειτουργήσει εις βάρος του Κυβερνητικού έργου.

Αξιοσημείωτες είναι και οι παρεμβάσεις Ιωάννη Κασουλίδη και Παναγιώτη Δημητρίου. Στις δικές τους τοποθετήσεις επεσήμαναν μεταξύ άλλών ότι δεν θα επιτρέψουν και δεν πρέπει να επιτραπεί η επανάληψη του σεναρίου των Προεδρικών Εκλογών του 2003, όπου ο ΔΗΣΥ βρέθηκε με δύο υποψηφιότητες με αποτέλεσμα να χάσει τις εκλογές από τον Α’ γύρο. Σημείωσαν μάλιστα πως πρέπει να δημιουργηθεί Επιτροπή, η οποία να παρακολουθεί ενδεχόμενες κινήσεις από μέλη του κόμματος κινούνται εκτός των διαδικασιών του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα στελέχη του κόμματος άφησαν να νοηθεί ότι αυτά τα οποία σήμερα αναφέρει ο Νίκος Χριστοδουλίδης για πρόωρη προεκλογική δεν τα τηρεί ο ίδιος υποδεικνύοντας ότι δεν γίνεται το πρωί να είναι υπουργός της Κυβέρνησης και το βράδυ να παρουσιάζεται σε διάφορες εκδηλώσεις ως εν δυνάμει υποψήφιος Πρόεδρος. 

Μόνο μέσα από διαδικασίες ο υποψήφιος 

Απάντηση ως προς τον υπουργό Εξωτερικών πάντως μπορεί να χαρακτηριστεί και η δήλωση που ακολούθησε της συνεδρίασης από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο που ανήκει στον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Παράλληλα τόνισε ότι το πολιτικό γραφείο, αποφάσισε ομόφωνα να αποκλείσει τη στήριξη προσώπου που θα επιλέξει να λειτουργήσει εκτός των δημοκρατικών του διαδικασιών.

Home