Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Το κατά βούληση κερδίζει πόντους

Του Στέλιου Στυλιανού -
07.02.2023

ΔΗΣΥ: Το κατά βούληση κερδίζει πόντους

Είδε Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη η ηγεσία και σήμερα το Πολιτικό Γραφείο παίρνει αποφάσεις

Σε ψήφο κατά βούληση στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών φαίνεται να προσανατολίζονται στον ΔΗΣΥ μετά και τις χθεσινές διεργασίες που υπήρξαν σε Πινδάρου αλλά και Προεδρικό την ώρα πάντως που στελέχη τάσσονται υπέρ της στήριξης είτε του Ανδρέα Μαυρογιάννη είτε του Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Συγκεκριμένα αρχικά στελέχη του ΔΗΣΥ είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό και ακολούθως το μεσημέρι συνήλθε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

Παράλληλα ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε το απόγευμα της Δευτέρας 6/2 συνάντηση με τους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Πινδάρου. Στη συνάντηση από πλευράς ΔΗΣΥ παρευρέθηκαν οι Χάρης Γεωργιάδης, Νίκος Τορναρίτης, Γιώργος Γεωργίου και Ευθύμιος Δίπλαρος. 

Με το πέρας των συναντήσεων ο Αβέρωφ Νεοφύτου παρέπεμψε στην σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου αναφέροντας ότι έχουν ακούσει τους δύο υποψηφίους, και ότι αύριο θα ληφθεί η απόφαση αναφερόμενος στη σύγκληση του Πολιτικού Γραφείου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 7.2. η ώρα 6 το απόγευμα.

Μάλιστα ο κύριος Νεοφύτου σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ έχει αρχές και αξίες, από την ημέρα ίδρυσης του και βάσει αυτών θα κινηθεί την επόμενη των Εκλογών.

Οι τρεις επιλογές

Όπως λέχθηκε πάντως και στην εκπομπή Snipers στο ΔΗΣΥ έχουν τρεις επιλογές ενώπιον τους. 

Συγκεκριμένα αυτές οι 3 επιλογές όπως λέχθηκε και στα πλαίσια της εκπομπής από τους Παναγιώτη Τσαγγάρη και Ανδρέα Παράσχο είναι είτε να στηρίξουν ένα εκ των Νίκου Χριστοδουλίδη ή Ανδρέα Μαυρογιάννη ή να πάνε στην ψήφο κατα βούληση.

Το πρώτο σενάριο αφορά συνολικό deal ΔΗΣΥ με τον Νίκο Χριστοδουλίδη με συμμετοχή στην διακυβέρνηση του κάτι που δεν είναι εύκολο και δεν συγκεντρώνει για την ώρα πιθανότητες. 

Η δεύτερη επιλογή είναι η στήριξη Ανδρέα Μαυρογιάννη χωρίς όπως έχει λεχθεί να είναι εφικτή.

Τρίτη επιλογή είναι κατά βούληση ψήφο.

Home