ΔΗΣΥ: Να εγκύψουμε όλοι στα προβλήματα του ΓΕΣΥ για να επιτύχει

ΔΗΣΥ: Να εγκύψουμε όλοι στα προβλήματα του ΓΕΣΥ για να επιτύχει

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΗΣΥ για την αυριανή έναρξη του ΓεΣΥ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

"Η αυριανή ιστορική ημέρα, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της πρώτης φάσης της εφαρμογής του ΓΕΣΥ, δεν πρέπει να αναλωθεί σε πανηγυρισμούς και εφησυχασμούς, αλλά να αποτελέσει την αφορμή για ανανέωση της προσπάθειας, με σοβαρότητα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι η παροχή ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, το ΓΕΣΥ είναι κοινωνικά αναγκαίο και γι’ αυτό το στηρίζει από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να το στηρίζει σε κάθε του βήμα. Δυστυχώς, η προχειρότητα και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στη μέχρι σήμερα διαδικασία εφαρμογής του.

Πολλές πρόνοιες του σχετικού νόμου δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων δεν έχει προχωρήσει, ο κατάλογος των φαρμάκων παραμένει ελλιπής και ο αριθμός των ειδικών ιατρών που έχει εγγραφεί στο ΓΕΣΥ δεν είναι ακόμα επαρκής να καλύψει τις ανάγκες.

Αυτά είναι ζητήματα, στα οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να εγκύψουν, προκειμένου να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Οι πολίτες πληρώνουν για το ΓΕΣΥ, κάθε μήνα και δικαιολογημένα απαιτούν την άμεση, πλήρη και πετυχημένη εφαρμογή του. Χρέος της πολιτείας και πρωτίστως της κυβέρνησης και του ΟΑΥ, είναι να ανταποκριθούν όλοι σε αυτή την απαίτηση των πολιτών."

Home