Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Ο ΠτΔ πρέπει να στηριχθεί από όλους για Βερολίνο

Offsite Team -
11.11.2019 - 14:05

ΔΗΣΥ: Ο ΠτΔ πρέπει να στηριχθεί από όλους για Βερολίνο

Thumbnail
Όσα δήλωσε ο ΔΗΣΥ για τριμερής και πολιτογραφήσεις

Σε δηλώσεις προέβη ο Βουλευτής και Εκπροσώπου Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Δημήτρη Δημητρίου για τις πολιτογραφήσεις και το κυπριακό. 

‘Οπως δήλωσε ο κ. Δημητρίου: “Σε δύο βδομάδες είναι ορισμένη η σημαντική συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα των στιγμών. Είμαστε βέβαιοι πως και όλοι, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της συνάντησης της 25ης Νοεμβρίου στο Βερολίνο. 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ορίσει για μεθαύριο Τετάρτη συμβούλιο αρχηγών, ενόψει και της συνάντησης στο Βερολίνο αλλά και της καθόδου της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, της κας. Λουτ που θα προηγηθεί. 

 

Αυτή την ώρα χρειάζεται να στηριχθεί από όλους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Και πρέπει να πάμε στη συνάντηση του Βερολίνου με ομοψυχία και συστράτευση. Η διελκυστίνδα που κόμματα της αντιπολίτευσης δημιουργούν δεν ωφελεί τον τόπο μας. 

 

Η επιδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αυτό είναι σαφές και επαναδιατυπώθηκε δημοσίως, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με κάθε ευκαιρία. Το επανέλαβε σε κάθε συνάντηση με την κα. Λουτ. Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που μείναμε στον Κρανς Μοντάνα, για να πετύχουμε μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα επανενώνει και θα απελευθερώνει τον τόπο μας. 

 

Δυστυχώς, η στοχευμένη προσπάθεια του ΑΚΕΛ να πλήξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πλήττει τον τόπο μας και την διαπραγματευτική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Η αντιπολιτευτική τακτική του ΑΚΕΛ που αφήνει, συνήθως, εκτός της κριτικής τους, την παράμετρο της Τουρκίας, δεν ενισχύει δυστυχώς τη θέση μας. 

 

Εμείς, κάνουμε έκκληση προς όλους. Αυτές τις δεκαπέντε μέρες μέχρι το Βερολίνο να συμβάλουν ούτως ώστε να πάμε στη συνάντηση με τον κ. Γκουτέρες με το εσωτερικό μέτωπο συμπαγές.

 

Πολιτογραφήσεις

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ότι αφόρα την τριμελή επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις και τους όρους εντολής αυτής ο κ. Δημητρίου τοποθετήθηκε ως εξής:

 

“Η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι σαφής και ξεκάθαρη. Υπάρχει ένα ζήτημα για το οποίο έχει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ανακοινωθεί η δημιουργία μιας ερευνητικής επιτροπής από ανεξάρτητους θεσμούς και αξιωματούχους, τόσο η Γενική Λογίστρια του κράτους όσο και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και ο Εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα. Ας αναμένουμε να δούμε και τους όρους εντολής αλλά και τα αποτελέσματα αυτής της ερευνητικής επιτροπής, ας μην προτρέχουμε και αυτή τη φορά για να προλάβουμε τι; 

Υπάρχει σαφής η εικόνα και η πολιτική πρόθεση όχι μόνο να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν, αυτό έχει ήδη γίνει σε μεγάλο βαθμό με τις αναθεωρήσεις των σχεδίων αλλά και για να δούμε πως διορθώνουμε τα όσα έχουν γίνει.  

Η προτεραιότητα για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό και πιστεύουμε η προτεραιότητα και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, είναι να θωρακίσουμε τη χώρα μας και να φτιάξουμε εκείνα τα επίπεδα που θα επιτρέπουν να μην επαναληφθούν τα όσα κακώς μετρημένα αλλά σημαντικά έχουν γίνει. Αυτή είναι η προτεραιότητα για εμάς και αυτή πιστεύουμε θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα από όλους”. 

 

Home