ΔΗΣΥ Πάφου: Δεν διεκδικούν έδρα Κωστάκης και Φαίδωνας

ΔΗΣΥ Πάφου: Δεν διεκδικούν έδρα Κωστάκης και Φαίδωνας

Ανοίγει ο δρόμος σε αρκετούς μνηστήρες

Αποφεύγεται η σύγκρουση μεγατόνων των  Πάφιων Συναγερμικών, αφού τα κατ’ εξοχή προβεβλημένα στελέχη , βουλευτής ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και Δήμαρχος ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ, δεν θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα στις εκλογές του Μαΐου του 2021.  

Στην όμορφη πόλη της Αφροδίτης αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και έντονου παρασκηνίου η ενδεχόμενη κόντρα των Κωνσταντίνου- Φαίδωνος και μάλιστα άρχισαν να διαμορφώνονται – ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις- και τα σχετικά στρατόπεδα. Η offsite θέλοντας να ξεκαθαρίσει το σχετικό τοπίο, έκανε την σχετική έρευνα και σας αποκαλύπτει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές ο βουλευτής ΔΗΣΥ και ο Δήμαρχος Πάφου. 

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τους επίδοξους μνηστήρες της βουλευτικής έδρας, με αρκετούς δελφίνους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και την κατάκτηση της έδρας να μετεξελίσσεται σε μάχη με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.

Αρχίζοντας από το θεμελιώδες, που καθορίζει και το σκηνικό, να αναφέρουμε ότι σε δηλώσεις του ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΣ ένοικος του Κοινοβουλίου-  με την ολοκλήρωση της θητείας του  στον Ναό της Δημοκρατίας, θα συμπληρώσει 28 και μισό συναπτά έτη εκπροσώπησης της Πάφου στην νομοθετική εξουσία- με δηλώσεις του στην offsite, μας επισήμανε « ότι ο κύκλος μου στην Βουλή κλείνει αισίως τον ερχόμενο Μάιο».

Ο κ. Κωνσταντίνου αφήνει παρακαταθήκη και θεωρεί τεράστιο επίτευγμα, την συμβολή του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, στην υιοθέτηση του κορυφαίου κοινωνικού μέτρου που πάρθηκε από καταβολής Κυπριακής Δημοκρατίας του Γενικού Σχεδίου Υγείας( ΓΕΣΥ). Ως Πρόεδρος της Επ. Υγείας συνεργάστηκε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για να προωθηθεί η μεταρρύθμιση του ΓΕΣΥ με την ψήφιση των απαραίτητων νομοθετημάτων και νοιώθει όπως μας δήλωσε ικανοποιημένος που επιτέλεσε το καθήκον του.

Όσον αφορά τα επόμενα του βήματα μετά την λήξη της θητείας, φαίνεται ότι ο κ. Κωνσταντίνου είναι προετοιμασμένος κατάλληλα και επισημαίνει ότι δεν θα απομακρυνθεί από τον πολιτικό στίβο, αλλά θα συνεχίσει από διαφορετικό μετερίζι που θα ανακοινώσει προσεχώς, αφού οποιαδήποτε συζήτησης χαρακτηρίζεται εντελώς πρωθύστερη. 

Όσον αφορά τον Δήμαρχο Πάφου διασαφήνισε χωρίς περιστροφές το σκηνικό και διέψευσε τους ψιθύρους που τον ήθελαν να διεκδικεί έδρα, δηλώνοντας με τον χαρακτηριστικό του τρόπο « δεν θα είμαι υποψήφιος στις βουλευτικές». Ο κ. Φαίδωνος είναι αφοσιωμένος στην πόλη του, η οποία επί δημαρχίας του, άλλαξε όψη και με τα έργα που επιτελέσθηκαν, αναβαθμίστηκε η ζωή των κατοίκων της αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, ξένων και Ελληνοκυπρίων.

Ποιοι οι υποψήφιοι

Με την οριστική απόφαση των δυο ανοίγει λοιπόν ο δρόμος σε αρκετούς υποψηφίους, οι οποίοι και μετά το σημερινό μας δημοσίευμα σίγουρα θα αυξηθούν, αφού το πεδίο είναι πλέον ελεύθερο. 

Μετά την σχετική έρευνα που κάναμε ενδιαφέρον εκ πρώτης για να είναι  υποψήφιοι παρουσιάζονται οι εξής: 

  • Γιώργος Δημητριάδης
  • Πάμπος Πάζαρος
  • Λίνος Τσοκκάς
  • Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης
  • Σάββας Παυλικκάς

Σημειώνεται ότι αν οι υποψήφιοι για την επαρχία Πάφου είναι περισσότεροι από τέσσερεις ( όσες και οι έδρες της πόλης), τότε διεξάγονται εσωκομματικές εκλογές.

Προφανώς υφίσταται και το ενδεχόμενο να εξασκήσει το δικαίωμα για κατ’ επιλογήν ( αριστίνδην) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και συμπολίτης τους ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ.

Υπενθυμίζεται, ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2016 τα αποτελέσματα για τον ΔΗΣΥ στην Πάφο ήταν :

  • Κ. Κωνσταντίνου: 3505 ψήφους,  
  • Κ. Λετυμπιώτης1666 ψ.,  
  • Π. Παπακυριακού: 759,  
  • Άρτεμις Σαββίδου : 675 ψ.  
Home