Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ σε ΓΓ ΑΚΕΛ: Η Κύπρος δεν είναι απομονωμένη

Offsite Team -
22.09.2020 - 17:53

ΔΗΣΥ σε ΓΓ ΑΚΕΛ: Η Κύπρος δεν είναι απομονωμένη

Thumbnail
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι σειρά χωρών στήριξαν τις θέσεις της Κύπρου

Η Κύπρος ούτε απομονωμένη είναι ούτε και σε αδιέξοδο βρίσκεται όσο κι αν αυτό θέλει να πιστεύει ο κ. Κυπριανού αναφέρει σε δήλωση του ο Δηνμήτρης Δημητρίου. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι σειρά χωρών στήριξαν τις θέσεις της Κύπρου, πέραν της σταθερής στήριξης της Ελλάδας, μέσα στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που λαμβάνουν χώρα εντός των ευρωπαϊκών οργάνων, όσο κι αν τα αποστρέφεται ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, για άλλη μια φορά, επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο μηδενισμού και αλλοίωσης των πραγματικών δεδομένων. Αυτή τη φορά με άξονα τόσο το τι πραγματικά έγινε στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών αλλά και ως προς τις προσπάθειες που αφορούν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Η Κύπρος ούτε απομονωμένη είναι ούτε και σε αδιέξοδο βρίσκεται όσο κι αν αυτό θέλει να πιστεύει ο κ. Κυπριανού. Σειρά χωρών στήριξαν τις θέσεις της Κύπρου, πέραν της σταθερής στήριξης της Ελλάδας, μέσα στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που λαμβάνουν χώρα εντός των ευρωπαϊκών οργάνων, όσο κι αν τα αποστρέφεται ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Το ότι την ίδια ώρα, ο κ. Κυπριανού επιχειρεί ν’ ακυρώσει τις προσπάθειες της πλευράς μας για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του εθνικού μας θέματος, αγνοώντας και πάλι να αναφερθεί στην Τουρκία. Αυτή η ρητορική του ΑΚΕΛ είναι ενδεικτική το πως το αντιπολιτευτικό τους μένος, δεν σταματά δυστυχώς ούτε μπροστά στα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

Θα τους κρίνει και η κοινωνία και το κομματικό τους ακροατήριο, όπως έχει ήδη πράξει μπροστά σε ανάλογες τοποθετήσεις από το ΑΚΕΛ.  

ΥΠΕΣ: Πάει Αθήνα για συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα της Τ.Α

Offsite Team -
26.06.2022 - 11:53

ΥΠΕΣ: Πάει Αθήνα για συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα της Τ.Α

Θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, με σκοπό την επισφράγιση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τη μονοήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο κ. Νουρής μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Μάκη Βορίδη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Νουρής θα μεταβεί στην Αθήνα το πρωί της Δευτέρας, με κλιμάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών αλλά και η παραχώρηση εμπειρογνωμοσύνης από την Ελλάδα για τη μεταβατική περίοδο ενόψει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νικόλας: Στόχος μας παραμένει να φέρουμε την αλλαγή

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2024, αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις σε όργανα και οργανισμούς.

Με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων στην Αθήνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου και θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home