Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Στις 22/9 να ψηφίσουμε επίδομα ασθενείας για άνω των 63

Offsite Team -
06.09.2022 - 19:28

ΔΗΣΥ: Στις 22/9 να ψηφίσουμε επίδομα ασθενείας για άνω των 63

Η Κυβέρνηση επανακαταθέτει το νομοσχέδιο όπως ήταν στην αρχή με τις ασφαλιστικές δικλίδες

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ζητά άμεσα να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων προς ψήφιση το θεσμοθετημένο επίδομα ασθενείας, το αυτονόητο δικαίωμα στο επίδομα ασθενείας ανθρώπων, που έχουν συμπληρώσει το 63ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν ασκήσει το δικαίωμα τους να λάβουν τη θεσμοθετημένη σύνταξή τους», ανέφερε σε δηλώσεις της η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Φωτεινή Τσιρίδου.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Η κ. Τσιρίδου, σημείωσε πως «αυτή την στιγμή δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιο δικαίωμα για τον απλό λόγο ότι την τελευταία φορά που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αυτό το δικαίωμα, ψηφίστηκε με τροπολογίες που είχε φέρει η αντιπολίτευση και οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Ανώτατο Δικαστήριο».

«Επομένως η Κυβέρνηση επανακαταθέτει το νομοσχέδιο όπως ήταν στην αρχή με τις ασφαλιστικές δικλίδες, έτσι ώστε να δώσει στους πολίτες αυτό το αυτονόητο δικαίωμα. Θέλουμε να πούμε ότι πράγματι πολλές φορές όταν η αντιπολίτευση με στόχο να χαϊδέψει τα αυτιά των πολιτών, στο τέλος καταλήγουμε να στερήσουμε αυτονόητα δικαιώματα από τον λαό.

Καταληκτικά η κ. Τσιρίδου τονίζει πως «τώρα ζητούμε στην πρώτη Ολομέλεια της Βουλής, στις 22 του Σεπτέμβρη να οδηγηθεί επιτέλους αυτό το νομοσχέδιο και να εξασφαλιστεί το θεσμοθετημένο επίδομα ασθενείας για τους πολίτες μεταξύ της ηλικίας 63 και 65 χρονών».

Home