ΔΗΣΥ: Στο Νο1 σε όλη την ΕΕ η Κύπρος σε εισροή μεταναστών

ΔΗΣΥ: Στο Νο1 σε όλη την ΕΕ η Κύπρος σε εισροή μεταναστών

Στηρίζει Νουρή ο ΔΗΣΥ – Οι πολιτικές τις παράταξης για το μεταναστευτικό

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε σε δηλώσεις του σχετικά με το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα πως "αποτελούσε και αποτελεί για την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό θέμα μεγάλης προτεραιότητα αφού πριν και πάνω από όλα είναι ένα θέμα ανθρωπιστικό. Με τη δέουσα ευαισθησία λοιπόν στην αντιμετώπιση αυτού του ανθρωπιστικού θέματος και σεβόμενοι τις διεθνείς συμβάσεις και τις υποχρεώσεις μας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτουμε επί τάπητος πολιτικές για τη διαχείρισή του", ενώ παράλλήλα στηρίζει τις προσπάθειες του Υπουργού Εσωτερικών για το όλο ζήτημα. 

Ο κ. Δημητρίου τόνισε ταυτόχρονα πως η Κύπρος δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό της, από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε αυτούσια όσα δήλωσε:

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό, αποτελούσε και αποτελεί για την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό θέμα μεγάλης προτεραιότητα αφού πριν και πάνω από όλα είναι ένα θέμα ανθρωπιστικό. Με τη δέουσα ευαισθησία λοιπόν στην αντιμετώπιση αυτού του ανθρωπιστικού θέματος και σεβόμενοι τις διεθνείς συμβάσεις και τις υποχρεώσεις μας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτουμε επί τάπητος πολιτικές για τη διαχείρισή του.

Μην παραγνωρίζοντας και το γεγονός ότι η χώρα μας δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό της, από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η συνάντηση του Υπουργού των Εσωτερικών, του κ. Νουρή με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο επίτροπο για το μεταναστευτικό  κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αποτελεί ακόμη ένα βήμα ως προς τη σύμπραξη της ΕΕ με τη χώρα μας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Κατανοούμε όλοι πως χρειαζόμαστε ως χώρα την ενίσχυση και την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα.

Εδώ ούτε αντιπολιτευτικές κορώνες χωράνε ούτε μηδενιστική ρητορική. Και οι προτάσεις που θέτει ο Υπουργός των Εσωτερικών και συνολικά οι πολιτικές που εκπονούνται για το θέμα, εδράζονται στο διεθνές δίκαιο. Προτάσεις και πολιτικές που θα βρεθούν και στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώνουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός την προσεχή Παρασκευή. Αυτό πράττει το πολιτικό κόμμα που έχει αίσθηση της ευθύνης του. Καταθέτει προτάσεις και δεν αρέσκεται σε συνθηματολογία και μηδενισμό, ανεξαρτήτου θέματος».

Home