Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Στόχος η σφαιρική ενημέρωση για δεδομένα αγοράς εργασίας

Offsite Team -
30.09.2022

ΔΗΣΥ: Στόχος η σφαιρική ενημέρωση για δεδομένα αγοράς εργασίας

Αβέρωφ: Οικονομική πολιτική για μία αναπτυξιακή πορεία
Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε χθες στην ανάγκη ενίσχυσης του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία με τη συμμετοχή επιμελητηρίων, συνδέσμων και άλλων φορέων σχετικών με την αγορά εργασίας, αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, στόχος είναι να καταστεί η ενημέρωση των παιδιών για τα δεδομένα της αγοράς εργασίας πιο σφαιρική, με τη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων της οικονομίας.    

Παράλληλα αναφέρεται ότι, η προσκείμενη στο ΔΗΚΟ οργάνωση καθηγητών έσπευσε να καταδικάσει τις θέσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, προφανώς θεωρώντας ότι έτσι στηρίζει την προσπάθεια του δικού τους υποψηφίου, προσπερνώντας το γεγονός ότι και ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε την ανάγκη σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού.  

Τέλος αναφέρεραι ότι η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου όχι μόνο δεν οδηγεί σε μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο σχολείο ή σε «ιδιωτικοποίησή» του αλλά μέσα από την προώθηση του ολοήμερου δημόσιου σχολείου θα διασφαλιστεί η αναβάθμιση του και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για εκπαιδευτικούς.

Home